Konradc300 Napisano Sierpień 2, 2019 Udostępnij Napisano Sierpień 2, 2019 Witam, przed kilkoma dniami zakupiłem zestaw rozszerzony raspberry 3b +. Wykonywałem kursy ze strony. Wczoraj skończyłem na punkcie #10. Dzisiaj próbuje włączyć malinke i brak jakiej kolwiek reakcji. Diody nie świecą nic się nie dzieje. Proszę o pomoc. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 2, 2019 Udostępnij Sierpień 2, 2019 @Konradc300 witam na forum 🙂 Oj to bardzo zły znak. Raspberry Pi było w obudowie i możemy wykluczyć przypadkowe zwarcie? Masz jakiś miernik, aby zmierzyć podstawowe napięcia na płytce? Sprawdzałeś płytkę z innym zasilaczem (lub sam zasilacz)? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Konradc300 Sierpień 2, 2019 Autor tematu Udostępnij Sierpień 2, 2019 Raspberry oczywiście było w obudowie. Niestety nie mam miernika. mozna by było sprawdzić płytkę innym zasilaczem, tylko potrzebowałbym jakie ten zasilacz musi mieć parametry. Czy przykładowo nada się do sprawdzenia ten „od telefonu” 5V/1A ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
szczawiosław Sierpień 2, 2019 Udostępnij Sierpień 2, 2019 Może krzyczeć o undervoltage ale malina powinna się uruchomić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Konradc300 Sierpień 2, 2019 Autor tematu Udostępnij Sierpień 2, 2019 @Treker jak myślisz mogę dla sprawdzenia podłączyć przez taki zasilacz? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 2, 2019 Udostępnij Sierpień 2, 2019 @Konradc300 tak, warto spróbować 🙂 Alternatywnie możesz też spróbować naładować telefon zasilaczem od RPi. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Konradc300 Sierpień 2, 2019 Autor tematu Udostępnij Sierpień 2, 2019 (edytowany) @Treker Rpi wystartowało na zasilaczu od telefonu i wszystko działała dobrze. Natomiast zasilacz dedykowany od rpi podłączony do telefonu ładuje telefon przez Ok 30 sekund następnie się rozłącza i po 10 sekundach ponownie ładuje. Nie wiem czym jest to spowodowane. I co w takiej sytuacji mam zrobić z tym zasilaczem. Pozdrawiam Edytowano Sierpień 2, 2019 przez Konradc300 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 2, 2019 Udostępnij Sierpień 2, 2019 @Konradc300 sprawdź z ciekawości czy to nie kwestia wtyczki/przewodu (może jakieś mechaniczne uszkodzenie zasilacza). Zgłoś reklamację na zasilacz do Botlandu na pewno szybko pomogą 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »