Skocz do zawartości

WordPress - zapotrzebowanie na tworzenie stron

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, 

Są osoby tutaj które robią w WordPressie? Zastanawiam się czy jest zapotrzebowanie na tego typu strony, czy raczej potencjalni klienci radzą sobie sami z tym oprogramowaniem. 

Oj, jest jest! Tylko że klientów trzeba szukać 🙂 Samodzielnie może być trochę ciężko, ale jak się podczepisz do jakiejś firemki to może jakieś zlecenie kapnie (klienci z treguły radzą sobie sami, a po jakimś czasie takiego radzenia sobie smędzą "panowie poprawcie bo coś się samo popsuło").

Tylko od razu mówię: kokosów z tego nie ma, na chleb zarobisz ale z masłem to już może być nieciekawie. A i WP trzeba znać bardzo dobrze.

• Lubię! 2

Każdemu kto uważa że to bardzo proste proponuję rozwiązanie problemu (wzięte z życia):

Po podłączeniu revslidera czasem się na stronie pokazuje, czasem nie. Wordpress współpracuje z Varnishem, nie mamy wpływu na ustawienia Varnisha. Jak to naprawić?

Dnia 11.09.2019 o 13:29, ethanak napisał:

Oj, jest jest! Tylko że klientów trzeba szukać 🙂 Samodzielnie może być trochę ciężko, ale jak się podczepisz do jakiejś firemki to może jakieś zlecenie kapnie (klienci z treguły radzą sobie sami, a po jakimś czasie takiego radzenia sobie smędzą "panowie poprawcie bo coś się samo popsuło").

Tylko od razu mówię: kokosów z tego nie ma, na chleb zarobisz ale z masłem to już może być nieciekawie. A i WP trzeba znać bardzo dobrze.

Może masz jakieś materiały(filmy,książki, blogi) do polecenia do nauki WordPressa?

Nie ma czegoś takiego jak książki - z chwilą wydania byłyby już dawno nieaktualne. Sytuacja się zmienia z dnia na dzień (bezpieczeństwo - wykrywane nowe dziury nie tyle w samym WP, co we wtyczkach, nowe wtyczki czy wersje, kwestia kompatybilności różnych wersji z różnymi wtyczkami/tematami i umiejętności rozwiązania problemu, że po upgradzie WP ulubiona wtyczka klienta przestała działać a on bez tego żyć nie może). Ja akurat specem od WP nie jestem, mamy w firmie takiego jednego i czasami mu po prostu pomagam w jakichś bardziej wrednych zagadkach (choćby ta z revsliderem o której pisałem - rozwiązałeś to?). To samo się tyczy filmów czy blogów, chociaż tu opóźnienie jest mniejsze. Niestety - praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Do tego znajomość HTML/CSS/JS/PHP (choćby na średnim poziomie ale od strony praktycznej a nie wiedzy książkowej), umiejętność posługiwania się podstawowymi programami graficznymi (bez jęczenia że Photoshop jest lepszy od GIMP-a), no i jakieś doświadczenie w składaniu stron (WP owszem pomaga, ale wszystkiego sam nie zrobi).

Bo wiesz - samego WP to się powinno opanować w 10 do 15 minut, jeśli zajmuje Ci to więcej niż pół godziny to znaczy, że się do tej roboty nie nadajesz.

• Lubię! 2

Dziękuję za kompetentne odpowiedzi. Nie wiedziałam czy warto się w ogóle zagłębiać w temat WP, ale skoro i tak potrzebne są HTML/CSS/JS/PHP to czemu nie zajrzeć sobie hobbystycznie do WP. Dzięki wielkie 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...