jugan1 Napisano Wrzesień 28, 2019 Udostępnij Napisano Wrzesień 28, 2019 Witam, Tak jak w nazwie tematu. Czy ktoś znalazł jakąś informację w internecie bądź też domyśla się jak owy robot skacze? Moja wiedza na temat elektroniki nie jest zbyt wielka, więc prosiłbym o jakiś opis typu: ( tutaj pokażę jak ja opisałbym poruszanie się robota na kołach ) : Mamy mikrokontroler to którego podłączamy m.in. mostek H i za pomocą tego mikrokontrolera zasilamy silniki, które są połączone z kołami. Chodzi mi o coś takiego łatwego do zrozumienia 🙂 Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 28, 2019 Udostępnij Wrzesień 28, 2019 @jugan1 pytasz o kwestię oprogramowania czy mechaniki? Obie w tym przypadku są "raczej" dość skomplikowane 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jugan1 Wrzesień 28, 2019 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 28, 2019 Chodzi mi o mechanikę 🙂 Podejrzewam, że gwałtowny ruch silniczkami zamontowanymi przy zgięciu "kolan" nie wystarczy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 28, 2019 Udostępnij Wrzesień 28, 2019 Dokładnie tak 😉 Nie znam tego tematu zbyt mocno, mogę Cie jedynie naprowadzić na to, że roboty te korzystają z napędów hydraulicznych. W tym starym wywiadzie znajdziesz trochę informacji na ten temat: https://spectrum.ieee.org/automaton/robotics/humanoids/what-boston-dynamics-is-working-on-next Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »