carbonitium Napisano Listopad 21, 2019 Udostępnij Napisano Listopad 21, 2019 (edytowany) Witam, W związku ze zbliżającymi się odwiedzinami podejrzanego grubasa ubranego na czerwono, chcę sprawić sobie pierwszą porządną stację lutowniczą. Do tej pory badziew z allegro za 20,- spełniał swoje zadanie ale spodziewam się intensywniej korzystać. Rozważam Stacja lutownicza 2w1 hotair i grotowa Zhaoxin 898DH z wentylatorem w kolbie - 760W i Stacja lutownicza 2in1 hotair i grotowa Zhaoxin 868DH z wentylatorem w kolbie - 760W Czy ktoś posiada którąś z tych stacji i jest w stanie podzielić się wrażeniami/opinią? Edytowano Listopad 21, 2019 przez carbonitium Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Listopad 21, 2019 Udostępnij Listopad 21, 2019 Nie mam Zhaoxin ale mam WEP https://allegro.pl/oferta/stacja-lutownicza-wep-995d-2w1-hotair-kolba-grot-7079328813 osobiście mogę polecić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Listopad 21, 2019 Udostępnij Listopad 21, 2019 (edytowany) Może odpowiedź nie będzie w 100% na temat, bo nie korzystałem z tych 2w1. Z firmy Zhaoxin używam hotair 858, fajnie działa i polecam - ma chyba tą samą dyszę. A jeżeli chodzi o offtop, to serdecznie polecam stacje Solomona SL-30. Około 8 lat temu kupiłem stację z wyświetlaczem numerycznym i działa jak marzenie. Groty nie do zdarcia, lutowane, powyżej 400*C, na temperaturach ~150 topiłem hotglu, wycierałem szmatką, temperatura znowu na 350 i lutowanie cyną. Więc jakbyś znalazł coś z tej marki to śmiało można kupować 😄 Edytowano Listopad 21, 2019 przez Gieneq Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »