Skocz do zawartości

Pierwsza stacja lutownicza

carbonitium

Pomocna odpowiedź

Witam,

W związku ze zbliżającymi się odwiedzinami podejrzanego grubasa ubranego na czerwono, chcę sprawić sobie pierwszą porządną stację lutowniczą.
Do tej pory badziew z allegro za 20,- spełniał swoje zadanie ale spodziewam się intensywniej korzystać.

Rozważam
Stacja lutownicza 2w1 hotair i grotowa Zhaoxin 898DH z wentylatorem w kolbie - 760W
i
Stacja lutownicza 2in1 hotair i grotowa Zhaoxin 868DH z wentylatorem w kolbie - 760W

Czy ktoś posiada którąś z tych stacji i jest w stanie podzielić się wrażeniami/opinią?

Edytowano przez carbonitium

Może odpowiedź nie będzie w 100% na temat, bo nie korzystałem z tych 2w1. Z firmy Zhaoxin używam hotair 858, fajnie działa i polecam - ma chyba tą samą dyszę.

A jeżeli chodzi o offtop, to serdecznie polecam stacje Solomona SL-30. Około 8 lat temu kupiłem stację z wyświetlaczem numerycznym i działa jak marzenie. Groty nie do zdarcia, lutowane, powyżej 400*C, na temperaturach ~150 topiłem hotglu, wycierałem szmatką, temperatura znowu na 350 i lutowanie cyną. Więc jakbyś znalazł coś z tej marki to śmiało można kupować 😄 

Edytowano przez Gieneq

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.