Skocz do zawartości

Zawody robotów XII Robotic Arena – Wrocław, 25.01.2020

Pomocna odpowiedź

Napisano

Zawody robotów XII Robotic Arena – Wrocław, 25.01.2020

Zbliża się już dwunasta edycja Robotic Areny, jednego z największych turniejów robotycznych w Europie. W tym roku, roboty będą startowały w aż 18 konkurencjach (w tym nowość: Folkrace). Wydarzenie odbędzie się już 25 stycznia. Udział w zawodach i wstęp dla widzów są darmowe.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam.

Byliśmy na turnieju i muszę przyznać że organizatorzy stanęli na wysokości zadania. Każda konkurencja odbyła się beż komplikacji, lokalizacja arena i stref serwisowych w bardzo wygodnych miejscach. Oprawa techniczna jak i osoby prowadzące również godne polecenia. Naprawdę warto tam pojechać. Media jakie odwiedziły turniej to min. TV Polsat, TVN, Teleexpres i telewizje lokalne.

Jednak mogę się doczepić do tego że dyplomy i "puchary" nie były gotowe do odebrania na turnieju i wyślą je pocztą. Kolejnym minusem dla mnie była inauguracja. Wszystkie kategorie zostały rozdane pod koniec turnieju czyli około 17:00. Niektórzy musieli czekać na rozdanie nagród parę godzin. 

No i parking, który nas kosztował 64 zł 🙂

Dużym plusem było ściągnięcie drużyna z wielu miejsc na świecie nie tylko z europy. Wyglądało to naprawdę międzynarodowo. 

A nam się udało zdobyć 1 i 2 miejsce w Bear Reasqu, 3 miejsce w puckollect, w dronach bez podium, ale jesteśmy zadowoleni z wyniku i poznanych nowych ludzi. Pozdrawiamy ekipę z Krakowa.

Bunlab roboticArena 2020 (1).jpgBunlab roboticArena 2020 (2).jpgBunlab roboticArena 2020 (3).jpg

Bunlab roboticArena 2020 (4).jpgBunlab roboticArena 2020 (5).jpg

Zdjęcia były robione przed rozpoczęciem turnieju. Jednak zawodników jak i kibiców było bardzo dużo.

• Lubię! 1

dawno nie byłem na zawodach robotów i powiem że poziom był na moje oko dość niski. ostatnio byłem na zawodach w 2009 i myślałem że 10 lat później będę tam widział cuda wianki a tymczasem było tak se. ale dla dzieciaków zabawa przednia.

Witam, nie zgodzę się z tą opinią. Wiadomo że wszystko się rozwija, ale wiele osób dochodzi do jakiegoś poziomu i odchodzi z turniejów, a nowi zawodnicy zaczynają od zera, dlatego nie rozwija się to tak szybko jak oczekiwałeś. Oczywiście zgodzę się że było dużo robotów bardzo słabych, jak i tych bardzo dobrych. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...