kamsat Napisano Kwiecień 4, 2020 Udostępnij Napisano Kwiecień 4, 2020 (edytowany) Witam, Właśnie rozpocząłem swoją przygodę z elektroniką kupując zestaw elementów do kursu elektroniki aby poznać ją w praktyce robiąc zadania z "Kurs elektroniki". Dowiedziałem się już, że jeśli rezystory są połączone równolegle to obie nóżki muszą być na takich samych stykach jak na zdjęciu pierwszym, natomiast jeśli szeregowo to tylko jedne wyprowadzenie w musi być na jednym styku, moje pytanie brzmi dlaczego na drugim zdjęciu przy wpinaniu amperomierza rezystory mają styk tylko na jednym wyprowadzeniu jak w połączeniu szeregowym. Link do kuru: https://forbot.pl/blog/kurs-elektroniki-napiecie-prad-opor-zasilanie-id3947 Z góry dziękuje za pomoc, Pozdrawiam. edit. Doszedłem sam do tego do zamknięcia. Edytowano Kwiecień 4, 2020 przez kamsat Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Kwiecień 6, 2020 Udostępnij Kwiecień 6, 2020 Witam na forum 🙂 Dnia 4.04.2020 o 13:32, kamsat napisał: Doszedłem sam do tego do zamknięcia. Fajnie że temat się sam wyjaśnił. Powodzenia w dalszych częściach kursu. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »