Skocz do zawartości

Serial.print - błąd kompilacji

Pomocna odpowiedź

Napisano (edytowany)

Witam. Buduję alarm, a tak naprawdę już go kończę. Chcę zrobić powiadomienie głosowe informujące o wykryciu ruchu tzn. gdy wykryje czujnik ruch, moduł sim800L dzwoni na wybrany numer i po odebraniu połączenia słyszę w telefonie głos " wykryto ruch" czy coś takiego. Wcześniej do tego celu użyłem jq6500 ( moduł mp3) gdzie wyjście głośnikowe tego modułu połączyłem  z wejściem mic modułu sim800L. Niestety miałem ogromne zakłócenia. Znalazłem info, że można pliki dźwiękowe wgrać na moduł sim800l i to uczyniłem. Gdy chcę otworzyć plik podczas trwającego połączenia muszę w konsoli(ide arduino) wpisać komendę:

AT+CREC=4,"C:\User\1.amr",0,90,1 

Wszystko działa. Ale docelowo nie będę używał konsoli tylko polecenie ma wychodzić z programu. W tym celu muszę to polecenie wrzucić do:

Serial.print("AT+CREC=4,"C:\User\1.amr",0,90,1");

I tu mam problem. Za żadne skarby nie mogę tego ogarnąć. W takiej postaci jak wyżej program się nie kompiluje. Próbowałem rożnych sposobów ( ukośniki i cudzysłów wstawiać w różne miejsca) bez skutecznie. I w związku z tym moja prośba, czy ktoś jest w stanie pomóc?

Edytowano przez lucek20
  • 1 miesiąc później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...