Skocz do zawartości

Programator USB AVR pololu

Pomocna odpowiedź

Napisano

zapewne temat był powtarzany wielokrotnie za co przepraszam  ale czy ktoś miał styczność z tym programatorem  https://botland.com.pl/programatory-avr/11452-programator-usb-avr-v21-microusb-33v5v-pololu-3172.html cena jest dość kusząca i wygląda  wyczytałem ze nie wszystkie programatory działają dlatego chciałbym zapytać czy nie ma z nim żadnych problemów i po prostu działa jako hobbistyczny programator do atmegi nigdy nie miałem do czynienia z programatorem dlatego nawet nie wiem czego potrzebuje  i stąd pytanie do bardziej doświadczonych  

Z tym konkretnym programatorem styczności nie miałem, aczkolwiek korzystałem z paru innych:

ATMega (ISP)
USBasp - bardzo dobry programator, żadnych problemów, mogę polecić na początek, dodatkowo ten programator ma całkiem sporo użytkowników, więc łatwo znaleźć rozwiązania problemów
Atmel ICE - również bardzo dobry programator (ale cena boli), problemy z podłączeniem do PlatformIO na Arch Linuxie (avrdude miał problemy, po degrade wersji działało poprawnie)

ARM
ST-Link v2 - 0 problemów STM ONLY
ST-Link v3 (set) - jak wyżej, polecam ze względu na duży zestaw możliwości STM ONLY
Segger J-Link - to tylko przelotowo, działało, więcej się nie wypowiem.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...