Skocz do zawartości

[Inne] Rambo 1 orange! - czyli dziwadło na kółkach

Pomocna odpowiedź

Witam.

Chciałbym dziś zaprezentować wam mojego pierwszego robota.Robot jest prosty i skromny

tak jak to pierwszy robot 😅

Na razie ,jako że są to moje początki z robotyką, robot jest zdalnie sterowany (radiem z dziecięcej zabawki). Następne jego wersje (czyli ""rambo 2","rambo 3"itd) będą miejmy nadzieje trochę bardziej złożone (czujniki...itd kamerka itp.) nie będę się tu rozpisywał bo nie ma o czym robot jest prosty i skromny jak już mówiłem.Na mojego robota składają się:

-2 przerobione serwa RC marki acme

-2 koła montażowe do serw

-2 kółka z zestawu do budowania podwozia samolotu zdalnie sterowanego (dostępne na all.)

-cała elektronika została złożona z różnych części wszyscy chyba powinni wiedzieć jakich...

-płyta spienionego PCV 3mm

-specjalistyczny klej do PCV "ACRIFIX"

-folia do wyklejania reklam ekologiczna

-jako że obrotowych kółek nie było na stanie to zrobiłem przednie kółko z lego młodszego brata...

-Pakiet zasilający sześć akumulatorów AA

O to kilka fotek:

i od boku:

i z bliska:

Króciutki skromny filmik też kręcony w pokoju młodszego brata bo w moim panuje nie miłośerny bałagan (na filmiku jedzie wolno bo akumulatorki są już na wyczerpaniu...) :

https://www.youtube.com/watch?v=4Hhuo45pcKo

IMG_4bd5ee48b26fc2487.thumb.jpg.40b9f469482244220a4094b3d9ee5cd8.jpg

Przeniosłem temat do Projektów nieukończonych, ponieważ jak już ktoś zauważył twój "robot" to zdalnie sterowana zabawka w nowej obudowie. Jak dodasz do konstrukcji jakieś czujniki, tak aby pojazd poruszał się choć po części autonomicznie, wtedy będzie można nazwać go robotem.

• Lubię! 1

Dzięki za odpowiedz z tą zabawką to bym się nie do końca nie zgodził (bo układy robiłem sam)

no ale może źle cie zrozumiałem czy coś takiego a jeżeli chodzi o czujniki to w tej

wersji zostanie tak jak jest już zaczynam projekt "Rambo 2 green" tam będą czujniki sharp'a

a 3 to będzie line fllower wiem jestem ambitny jak małe dziecko ale lubię planować przyszłość

a tak w ogóle to dzięki że poinformowałeś mnie dlaczego przeniosłeś to do innego działu.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.