kaczmar227 Napisano Czerwiec 8, 2021 Udostępnij Napisano Czerwiec 8, 2021 Witam. Jestem w trakcie drugiego poziomu kursu elektroniki. Zacząłem temat termistorów oraz fotorezystorów. Wykonałem układ z ćwiczenia komparator i termistor. Zrobiłem go dobrze a nie działa. Dla pewności zrobiłem go jeszcze raz dokładnie według przykładowego zdjęcia gotowego na płytce stykowej. Dodam że w poprzednim temacie gdy robiłem pierwszy mój układ z komparatorem, wszystko działało. Układ teraz jest ten sam lecz zmieniły się rezystory i dzielnik napięcia z potencjometrem został podłączony do wejścia odwracającego tak jak w ćwiczeniu Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Czerwiec 8, 2021 Udostępnij Czerwiec 8, 2021 @kaczmar227 witam serdecznie na forum 🙂 A ja tu widzę nóżkę nr 1 wiszącą w powietrzu, tak ma być? 😉 Chyba masz obrócony scalak o 180*, raczej nie ma już co z niego zbierać ale możesz sprawdzić czy jeszcze żyje. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kaczmar227 Czerwiec 8, 2021 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 8, 2021 Kurde faktycznie. Jak do tego doszło nie wiem. W poprzednim ćwiczeniu miałem dobrze. Chyba już nic z niego nie będzie. Dzięki Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Czerwiec 8, 2021 Udostępnij Czerwiec 8, 2021 @kaczmar227 zdarza się, dobrze że to jest dość tanie 😉 Pamiętam jak spaliłem w ten sam sposób Arduino BLE Sense, to był płacz... 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »