Doktor_Fretonia Napisano Luty 14, 2022 Udostępnij Napisano Luty 14, 2022 Witam, już wyjaśniam. Mam projekt w ramach praktyki z mechatroniki, wziąłem sobie elektromagnetyczny zamek szyfrowy. Problem ma z tym, że ekran LED i klawiatura wymaga więcej pinów, a Arduino nie ma ich zbyt wiele. Jak mogę połączyć te dwa wspomniane elementy (i ewentualnie inne rzeczy) do Arduino. Za wszelką pomoc dziękuję. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Luty 14, 2022 Udostępnij Luty 14, 2022 Wykorzystać multipleksowanie wyświetlacza i klawiatury, lub zastosować ekspandery i2c Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Luty 14, 2022 Udostępnij Luty 14, 2022 Klawiatura 4*4 i tft to w sumie 13 pinow..i brakuje? Moze napisz czego uzywasz, lub czego chcesz uzyc bo pinow to raczej powinno styknac... Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kaczakat Luty 15, 2022 Udostępnij Luty 15, 2022 Arduino to nie tylko UNO/NANO/PRO MINI z Atmega328p, jest też MEGA, a i parę innych też. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
lucek20 Luty 15, 2022 Udostępnij Luty 15, 2022 Klawiatura i LCD po i2c zajmią łącznie 2 piny. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź