Skocz do zawartości

Lcd keypad shield nie wyświetla tekstu Arduino nano

krzaczek_0_2

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry na start zaznaczę że jestem zupełnie zielony w tym temacie to mój drugi projekt na Arduino poza migająca diodą itp. a więc zakupiłem LC keypad shield po dołączeniu do Arduino nano korzystając ze schematu internetowego LCD nie wyświetla tekstu działa tylko podświetlenie. Podłączałem już przez płytkę stykowa jak i bezpośrednio przewodami do Arduino nie widać nawet czarnych kwadratów od kontrastu jescze raz zaznaczę że jestem zupełnie zielony co do kodu sprawdzałem 2 z odcinka abc RC oraz ze strony z której brałem temat jeśli trzeba wszystko podlinkuje Arduino nano to klon zakupiony ze strony modulosy w pełni sprawny z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za błędy w opisie jak już mówiłem to moje pierwsze pytanie i jestem w tym kompletnie zielony 

@krzaczek_0_2 witam na forum 🙂 Chętnie pomożemy, ale musisz podać trochę więcej szczegółów np. daj znać, który shield konkretnie kupiłeś (nazwy mogą prowadzić do wielu różnych płytek). Pokaż swój (niedziałający) program itd. Bez tego ciężko cokolwiek pomóc 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.