michaltoja Napisano Wrzesień 22, 2022 Udostępnij Napisano Wrzesień 22, 2022 Cześć, Posiadam pewne pytanko mianowicie zaimplementowałem kod podany powyżej i dla sprawdzenia podglądałem wartości które są przechowywane w tablicy rom_code, jak zostało wymienione pierwsza wartości jaka powinienem otrzymać to 0x28 hex, natomiast otrzymuje jesteś bzdury.., zmienna rc(Hal_statusTypeDef) zwaraca Hal_ok, ktoś ma jakieś pomysły ? Moja pierwsza myśl to wadliwy czujnik.. lecz jeszcze nie zakupiłem nowego Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 23, 2022 Udostępnij Wrzesień 23, 2022 @michaltoja niestety nie masz zarejestrowanego zestawu do kursu, więc nie wiem jakim sprzętem dokładnie dysponujesz. Czy masz zestaw i korzystasz z dokładnie tych samych elementów (czujnik, Nucleo)? Pytam, ponieważ w przypadku wcześniejszych kursów STM32 najwięcej problemów wynikało właśnie z tego, że czytelnicy próbowali korzystać z podobnych, ale jednak innych modułów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
michaltoja Wrzesień 23, 2022 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 23, 2022 1 godzinę temu, Treker napisał: @michaltoja niestety nie masz zarejestrowanego zestawu do kursu, więc nie wiem jakim sprzętem dokładnie dysponujesz. Czy masz zestaw i korzystasz z dokładnie tych samych elementów (czujnik, Nucleo)? Pytam, ponieważ w przypadku wcześniejszych kursów STM32 najwięcej problemów wynikało właśnie z tego, że czytelnicy próbowali korzystać z podobnych, ale jednak innych modułów. Cześć, prawda korzystam z inego nucleo mianowicie stm32f767zi, oraz czujnik ds18b20 również zakupiłem na własną rękę, lecz ustawiłem timery (prelekser) tak jak było to zalecane w kursie, chyba będę musiał poszukać bibliotek na moją płytkę. Ppzdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 26, 2022 Udostępnij Wrzesień 26, 2022 @michaltoja w takim razie temat wydzieliłem (z tego odcinka kursu STM32L4). Raz, że nie ma co robić zamieszania kursantom, który robią ćwiczenia na właściwym sprzęcie, a dwa, że tutaj będzie większa szansa na uzyskanie pomocy 🙂Zakładam, że nasz program z kursu jest poprawny, bo do tej pory nikt nie odpisywał takiego problemu, więc musi być to coś po Twojej stronie. Niestety nie mam sprzętu, który pozwoliłby na odtworzenie Twojego przypadku, więc osobiście nie pomogę, ale może ktoś inny będzie w stanie pomóc. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »