Skocz do zawartości

Arduino błąd podczas wgrywania programu

Pomocna odpowiedź

Żebyśmy się dobrze zrozumieli...wgrywasz programatorem kod migania wbudowanym ledem i działa, po podłączeniu przez usb przestaje działać...jeśli tak to brak mi pomysłów, bo to wygląda tak jak by po zaniku zasilania kod się kasował (mało prawdopodobne) 

(edytowany)

@fireaxx551 Po podłączeniu usb do Arduino, sprawdź napięcie czy MCU jest zasilany. Przyjrzyj się elementom czy nie jest jakiś uszkodzony.

Podeślij też cały kod log, nie tylko wycinek. 

//Edit:

Jak podpinasz przez usbasp, jakie fusebit ma ATmega328? 

Edytowano przez Misiek_86
  • 1 miesiąc później...

WITAM

do nano podłączyłem HC-05 poprzez dekoder stanów i podczas ładowanie programu też wyskakują błędy

nie wiem dlaczego? ale wybrnełem tak że między RX nano a dekoder wstawiłem wyłącznik i podczas ładowania 

programu na tą chwile odłączam RX. napewno nie wiele pomogłem jestem początkującym arduinowcem pozdrawiam

3 godziny temu, mwkst napisał:

nie wiem dlaczego? ale wybrnełem tak że między RX nano a dekoder wstawiłem wyłącznik i podczas ładowania 

Bo pinów 0,1 używa się do wgrywania kodu i jeśli coś tam będzie podpięte to zazwyczaj kodu nie wygrasz dopóki nieodlaczysz...z rególy niezaleca się tam podpinania czegokolwiek, chyba że wiesz co robisz...😉 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...