Skocz do zawartości

[Kupie] Częsci - kilka

Pomocna odpowiedź

Kupię te oto części.

płytka uniwersalna

układ L293D

podstawka pod układ scalony DIL16

2x fototranzystor (np. L-932P3BT 3mm )

2x listwa montażowa ARK350-2/BL

+ 2 serwa mogą być używane najchętniej 2 do 30zł 😳

Robisz światłoluba ?? Przecież te części dostaniesz w każdym elektronicznym... Ewentualnie możesz zamówić z internetu. Więcej zachodu z całym tym tematem niż z zamówieniem ich czy kupnem. A myślę ze i tak dużo byś nie zaoszczędził.

Poza tym jaki sens ma robienie tego robota jeśli bez umiejętności zdobywania podstawowych części nie będziesz później mógł ruszyc dalej ?.... Takie moje zdanie...

Odpowiednie serwa (mam nadzieje, że wiesz, że trzeba je przerobić) w serwisie aukcyjnym znajdziesz jeszcze taniej. A tak jak mój przedmówca wysyłka będzie kosztować tyle co te wszystkie części razem wzięte. Można je znaleźć w pierwszym lepszym sklepie. A jeśli już tak bardzo ci zależy, ja mogę sprzedać.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Szukanie nie boli, nie jestem z Wrocławia a to jest link do listy sklepów, którą znalazłem w pół minuty. Nie przepowiadam ci szczęścia podczas budowy robotów skoro nie potrafisz znaleźć podstawowych części, a co dopiero mówiąc o innych rzadziej dostępnych.

Tak podstawowe elementy są w każdym sklepie elektronicznym :O, tak więc przykro mi ale troszkę bredzisz pisząc inaczej. Ale ok, jak lubisz płacić za wysyłkę 10zł i zamiast mieć 2 rezystory potrzebne 8 takich samych bo minimalne zamówienie to przeważnie 10 sztuk ... proszę Cię bardzo.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.