SOYER Napisano Czerwiec 2, 2023 Udostępnij Napisano Czerwiec 2, 2023 Cześć, mam problem. Ustawiam pin na INPUT_PULLUP i zwieram ten pin do masy przy pomocy krańcówki. Jednak w stanie nie zwartym do masy, czyli teoretycznie na pinie jest HIGH, program pokazuje ciągłe "miganie" pomiędzy HIGH i LOW. Zwarcie do masy i jest stabilne LOW. Zmierzyłem napięcie na tym pinie i wynosi ok 2.2V. Jak rozwiązać problem?
_LM_ Czerwiec 2, 2023 Udostępnij Czerwiec 2, 2023 Które gpio? Jaka długość połączenia do krańcówki? Dla pewności dodaj rezystor podciągający.
SOYER Czerwiec 2, 2023 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 2, 2023 (edytowany) GPIO chyba 4, zresztą na pinie obok mam tak samo podpiętą drugą krańcówkę i to na dłuższym przewodzie, ta działa. Dać dodatkowo 4.7kOm do 3.3V? Edytowano Czerwiec 2, 2023 przez SOYER
_LM_ Czerwiec 2, 2023 Udostępnij Czerwiec 2, 2023 4 minuty temu, SOYER napisał: Dać dodatkowo 4.7kOm do 3.3V? Tak, przy mocno zakłóconym środowisku możesz podpiąć jeszcze mały kondensator 10...100nF równolegle z krańcówka 1
SOYER Czerwiec 2, 2023 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 2, 2023 12 minut temu, _LM_ napisał: równolegle w sensie między pinami tej krańcówki(czyli gnd i gpio4) od strony esp?
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »