Skocz do zawartości

Nagroda za drugi miesiąc konkursu wakacyjnego!

Pomocna odpowiedź

Napisano

Nagroda za drugi miesiąc konkursu wakacyjnego!

W sobotę skończył się drugi miesiąc wakacyjnego konkursu na najlepszy artykuł o robotyce. Do 31 lipca zgłosiliście 3 artykuły, mam nadzieję, w sierpniu zasypiecie mnie większą ilością prac 😉

Lista artykułów zgłoszonych w tym miesiącu:

Przy przyznawaniu nagrody kierowałem się następującymi aspektami:

• Temat pracy
  • Wartość merytoryczna
  • Zgodność z regulaminem konkursu
  • Stopień dopracowania artykułu
  • Przydatność, czyli ile osób skorzysta z tego artykułu

Praca andrzej31-91 jest interesująca, ale jak rozumiem jeszcze nieukończona, dodatkowo jak sam autor przyznaje, nie jest to "przepis na gąsienice" dla każdego, mało kto ma dostęp do tylu maszyn 😉 W artykule, którego autorem jest Zuk, poruszona została również bardzo ciekawa i ważna (szczególnie przy coraz bardziej popularnych akumulatorach Li-po) sprawa pomiaru stanu baterii w robocie. Ostatniego dnia konkursu swoją pracę zgłosił Nawyk. Po zapoznaniu się z jego pracą, postanowiłem, że to właśnie on otrzyma nagrodę w tym miesiącu. Wydaje mi się, że jego kompendium dotyczące serw przyda się sporej ilości osób i rozwieje liczne problemy początkujących. Dodatkowo napisanie całego artykułu oraz wykonanie sporej ilości zdjęć na pewno kosztowało autora bardzo dużo czasu 😉 Do wartości merytorycznej również niemożna się przyczepić (co nie znaczy, że inne artykuły były gorsze).

Nagrodą w tym miesiącu był moduł TEXAS INSTRUMENTS - TPS54160EVM-230 + gadżety Farnell Polska.

Wierzę, że autorzy którzy nie otrzymali teraz nagrody zmobilizują się do cięższej pracy i zaskoczą mnie w siierpniu. Wszystkim, którzy już coś napisali gratuluję odwagi i wiedzy - czekamy na więcej 😉

Z niecierpliwością czekam na kolejne efekty pracy na gąsienicami andrzeja31-91 oraz kolejne artykuły Zuk'a (bo mam nadzieję, że takie się pojawią) 😉

Sponsor główny:

Farnell Polska

Sponsorzy:

html_mig_img
html_mig_img
html_mig_img

html_mig_img
html_mig_img
html_mig_img
html_mig_img

Gratulacje dla Nawyka.

Rzeczywiście Jego artykuł jest najbardziej przydatny początkującym pasjonatom robotyki...

Nie przeczytałem go zbyt dokładnie (tylko przejrzałem) ale jest to dobre kompendium na temat serw w robotyce.

Mój, za to, artykuł przeszedł praktycznie bez echa... (0 komentarzy, pytań itp.)

Może za długi - może należało temat rozbić na dwa artykuły bo nikomu nie chciało się czytać do końca...

Tak czy inaczej GRATULACJE NAWYK bo zasłużyłeś 😉

Bardzo dziękuję za wyróżnienie i miłe słowa 🙂 Postaram się nie spocząć na laurach i przygotuję wkrótce kolejny artykuł 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...