Atypowy Napisano Sierpień 31, 2023 Udostępnij Napisano Sierpień 31, 2023 Witajcie! Próbuję stworzyć głośnik bluetooth z wyświetlaczem LCD 20x4, który pokazuje aktualny tytuł puszczany na spotify. Ogólnie kod wgrany do esp32 z tą biblioteką: https://github.com/witnessmenow/spotify-api-arduino działa bardzo dobrze, ale gdy chcę dołączyć bibliotekę (https://github.com/pschatzmann/ESP32-A2DP) z możliwością połączenia się do bluetooth, to ta pierwsza biblioteka wyświetla mi error i nie umie połączyć się z moim spotify/WIFI. Dodam jeszcze, że biblioteka z bluetooth zajmuje sporo RAMu więc ustawiłem Partycje esp na Huge APP. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Sierpień 31, 2023 Udostępnij Sierpień 31, 2023 @Atypowy Wielkość partycji nie ma nic wspólnego z wielkością RAM - sama z siebie się pamięć nie rozmnoży. Sprawdź ile masz wolnej pamięci i jaki największy fragment po uruchomieniu a2dp. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Atypowy Sierpień 31, 2023 Autor tematu Udostępnij Sierpień 31, 2023 @ethanak Najlepsze jest to że taki kod zajmuje 80% pamięci: #include "BluetoothA2DPSink.h" BluetoothA2DPSink a2dp_sink; void setup() { a2dp_sink.start("MyMusic"); } void loop() { } A kod ze Spitify i wyświetlaczem itp. zajmuje 60%, więc gdy dodałem a2dp do tego kodu, to miałem ze 130% zajętej pamięci. Ale jak zmieniłem partycje to zwolniło się miejsce i kod normalnie się wgrał. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Sierpień 31, 2023 Udostępnij Sierpień 31, 2023 No i co z tego że się wgrał jak się nie może wykonać? Ja używam swojego podziału partycji (4 MB na aplikację), ale ramu mi to nie doda... Poza tym ESP na jakieś problemy z jednoczesnym działaniem WiFi i BT. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »