Skocz do zawartości

Logiczne 0 pętli do while

Pomocna odpowiedź

Znalazłem swój błąd, problem tkwił przede wszystkim w wartości now, czyli odczyt nowej wartości miałem tam now = busVoltage_V >11.00; a powinno być

now = busVoltage_V; teraz po kilku korektach nie dosyć że wysyłam emaile dokładnie we wskazanej wartości napięcia to jeszcze wysyłam różne treści w mailach.

Pełen sukces bardzo się cieszę i zaczynam pisać resztę ale to już kosmetyka.

pozdrawiam wszystkich, Krystian

(edytowany)
6 godzin temu, Gal_kris napisał:

co do tego pustego nawiasu kasuję w ten sposób daną linię na wyświetlaczu

Ty mówisz o lcd.print("            "); a ja pytałem o ten otwierający nawias klamrowy { jaki znajduje się ciut niżej.

6 godzin temu, Gal_kris napisał:

bowiem ten sterownik (biblioteka) jest nie zgodny z esp32

To znaczy sam prosisz się o kłopoty. Naprawdę dziwię się, że używasz oprogramowania (software), które nie jest dedykowane dla Twojego hardware. W skrajnym uproszczeniu to tak jakbyś pisał program dla komputera PC (platforma Intel) korzystając z oprogramowania (bibliotek) dedykowanych procesorom AVR.

Nie chcę się czepiać ale naprawdę wróć do podstaw, a w zasadzie zacznij od podstaw, od tego przysłowiowego "Hello World". Pomyśl o algorytmach, przerób kursy Arduino dostępne tu na forum, poznaj podstawy programowania, a dopiero później zapuszczaj się w importowanie jakiś bibliotek, komunikację WiFi itd.

Edytowano przez Belferek

Rozumiem Cię i tak od kursu zacząłem wasz kurs nie był jedyny wiele ich przerobiłem a przynajmniej przeczytałem chyba nie wiesz co znaczy nie mnożyć nie dzielić nie dodawać i nie odejmować już nie mówię o pierwiastkach i potęgach dla mnie to puste słowa dlatego długo nie brałem się za programowanie a zaczynałem w basic na commodore pc1 wtedy to wpadł mi książka której nie rozumiałem, dopiero Mirosław Kardaś wydał książkę napisaną inaczej i od tego się zaczęło. Każdy jeden kod który piszę wracam do postaw, jak sądzisz dałbyś radę tak jak ja ? czy dałbyś sobie spokój ?

biblioteka LiquidCrystal_I2C jest gorąco polecana przez wszystkie toturiale w internecie dla Arduino ale ta płytka to nie Arduino tylko olimex esp32iso nie jestem jedyny który tak poprawia błąd w nie kasowaniu poprzedniego wpisu na wyświetlaczu.

a otwarty nawias poprawię i dziękuję za uwagę.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...