FlyingDutch Napisano Grudzień 8, 2023 Udostępnij Napisano Grudzień 8, 2023 (edytowany) Cześć, w mojej aktualnej firmie (pracuje w niej od 7,5 roku) dzieje się znów bardzo źle. Szukam pracy jako program ista systemów embedded. Mam doświadczenie w programowaniu mikrokontrolerów ARM Cortex-Mx (głównie STM32) w języku C/C++. Znam też podstawy systemu operacyjnego FreeRTOS. Ostatnio skończyłem kurs programowania MCU ARM w języku assemblera - tutaj link do kursu: https://www.udemy.com/course/arm-assembly-programming/ Poza tym posiadam praktyczne doświadczenie w "programowaniu" układów FPGA w językach VHDL i Verilog. Szczególnie dobrze znam układy FPGA firmy AMD (Xilinx) i "Gowin Semiconductors" - wykonywałem na ich podstawie projekty dla klientów mojej firmy (rynek morski). Posiadam także dobrą znajomość OS Linux. Poza tym mam kilkuletnie doświadczenie w programowaniu w językach C# i Java. Uzywam też pomocniczo języka Python w pracy (znajomość frameworków "OpenCV" i Keras). Potrafię także zaprojektować elektronikę zarówno cyfrową jak i podstawowe układy analogowe. Pozdrawiam Edytowano Grudzień 8, 2023 przez FlyingDutch 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bjrk Grudzień 8, 2023 Udostępnij Grudzień 8, 2023 Jak oceniasz ten kurs? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FlyingDutch Grudzień 8, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 8, 2023 (edytowany) Według mnie jest niezły - jasno poprowadzony. Duzo przykładów kodu w asemblerze i to dobrze dobranych do materiału. Przed tym kursem potrafiłem już programować w kilku assemblerach (x86, amd64, Intel8051,Z80, MOS6502, SPARC) więc może przez to było mi łatwiej. Opisane łączenie kodu assemblera i C (importy i eksporty, wstawki assemblerowe w C). Programowanie FSM'ów i funkcji lookup, implementacja podstawowych struktur danych w assemblerze i algorytmów. Omowienie formatów liczb zmiennoprzecionkowych i przykłady wykorzystania FPU z ARM Cortex-M4. Poza tym programowanie róznych peryferów ARM Cortex_M "from scratch" w assemblerze. Ten kurs jest lepszy od darmowych kursów progarmowania ARM w assemblerze, które udaało mi się znaleźć. BTW: to co według mnie jest niedogodnościa to fakt iż, cały kurs jest prowadzony w IDE "Keil uVision" (można za darmo pobrać wersję Comunity). Wiele dyrektyw i ogólnie składnia assemblera z Keil'a rózni się od tej z kompilatora GNU GCC i to jest problem. Pozdrawiam Edytowano Grudzień 8, 2023 przez FlyingDutch 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bjrk Grudzień 8, 2023 Udostępnij Grudzień 8, 2023 Dziękuję i pozdrawiam! 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »