BaxterJR Napisano Grudzień 19, 2023 Udostępnij Napisano Grudzień 19, 2023 Kupuję kable do Raspberry Pi HDMI i MicroHDMI nie wyświetla się obraz z Malinki już mam kilka mam trzy stanowiska na dwóch się wyświetla a trzeci nie i tu podmieniam kable bo z tych dwóch działą z tą malinką, Może macie jakichś pomysł? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miro88 Grudzień 19, 2023 Udostępnij Grudzień 19, 2023 Może któryś z kabli jest uszkodzony? Czy kable były zamieniane? Piszesz że kupujesz kable tzn. będa kupowane czy są już kupione/sprawdzone? Trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Grudzień 20, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 20, 2023 Nowe kable HDMI i MicroHDMI firmy Hama za 73zeta nie przenoszą sygnału od malinki video. nie wiem jakie trzeba kupić? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miro88 Grudzień 20, 2023 Udostępnij Grudzień 20, 2023 (edytowany) Podłacz kable na innym urządzeniu niż Raspberry i sprawdź je. Edytowano Grudzień 20, 2023 przez miro88 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
BaxterJR Grudzień 20, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 20, 2023 Drogi Kolego, Kabel jest dobry ale nie do Raspberry. Nie umiem wytłumaczyć ale przy końcówce microhdmi jest w kablach dobrych do Raspberry jest zgrubienie? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miro88 Grudzień 20, 2023 Udostępnij Grudzień 20, 2023 W jaki sposób uruchamiasz Raspberry? Czy z karty SD? Albo przez przewodową sieć lokalną jak na rysunku poniżej? Lub przez Wi-Fi? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Grudzień 20, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 20, 2023 Z karty SD przygotowałem ją na laptopie bo ma możliwość zapisu tych kart Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miro88 Grudzień 20, 2023 Udostępnij Grudzień 20, 2023 Tutaj jest proces nagrania obrazu systemu na kartę SD https://forbot.pl/blog/kurs-raspberry-pi-4-instalacja-systemu-rpi-jako-pc-id21047 Czy karta jest sprawna? Sam miałem taki przypadek, że przysłali mi kartę uszkodzoną i nie mogłem zainstalować RPi prawidłowo. Odsyłałem uszkodzoną kartę, potem przysłali sprawną i dopiero mi ruszyło. Czy cała instalacja przebiegła poprawnie? Czy masz oryginalny zasilacz do RPi? Podłączasz RPi do monitora przez microHDMI i nie ma obrazu? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Grudzień 20, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 20, 2023 Tak podłączam RPi do monitora przez microHDMI i nie ma obrazu. Mam trzy stanowiska z RPi i na dwóch kabel jest dobry a na trzecim próbuję dokupić kabel Wgranie na płytkę systemu to robię i jest poprawnie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miro88 Grudzień 20, 2023 Udostępnij Grudzień 20, 2023 (edytowany) Czyli mamy dwa działajace z trzech. Tylko jedno RPi nie chodzi. 49 minut temu, BaxterJR napisał: na trzecim próbuję dokupić kabel ??? Możesz włożyc kartę z działającego do tego co nie działa i zobaczysz co wyniknie z tego. Edytowano Grudzień 20, 2023 przez miro88 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »