kuki12110 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Cześć, wiem w jaki sposób rysuje się symbol Arduino Uno tylko nie wiem jak mam opisać wejście zasilające nie to z USB tylko to 2 (jeszcze fajnie jakby ktoś podrzucił symbol tej złączki). napisał bym że to +Vcc ale na tej złączce wchodzi plus i minus baterii, wiec wreszcie nie wiem jak to odpisać. (złączka o której mówię to ta w załączniku) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 24 marca Udostępnij 24 marca DC Jack / DC Barrel Jack (ważny jest wymiar zewnętrzny i długość wtyczki, bo mają różne średnice i długości). Zazwyczaj środek ma +, zewnętrzna obudowa - (czasami jest na odwrót, więc polecam zawsze sprawdzać). Zewnętrzna strona w symbolach wtyczek typu Jack jest zawsze oznaczona prostokątem (patrz symbol). Dla przewodów audio może być kilka osobnych wyprowadzeń, kolejność zawsze jest od brzegu (od strony wtyczki - prostokąt) do czubka (takie zakrzywione coś jak na obrazku). (Wtyczka audio dla referencji) 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki12110 24 marca Autor tematu Udostępnij 24 marca @H1M4W4R1 A wiedziałbyś jeszcze jak mógłbym na schemacie narysować do arduino wpięcie? Bo nie wiem jaki opis wstawić. W załączniku jest symbol ale tam nie ma wyprowadzenia na zasilanie samego arduino. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »