Leogict Napisano Październik 1, 2010 Udostępnij Napisano Październik 1, 2010 Witam, mam generator i oscyloskop a nie mam jak ich połączyć (potrzebuję kabla bnc to bnc). Czy zamiast niego mogę zastosować kabel koncentryczny od telewizora (przewód antenowy) ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zuk Październik 1, 2010 Udostępnij Październik 1, 2010 Kabel BNC BNC to kabel koncentryczny. Możesz użyć tego kabla ale najpierw musisz wymienić końcówki z telewizyjnych na BNC bo tych telewizyjnych nie włożysz do gniazd na przyrządach. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
riddyk Listopad 18, 2010 Udostępnij Listopad 18, 2010 W elektronku mówisz, że chcesz kabel do oscyloskopu z gniazdem. Czyli dostaniesz 75Ω kabel i gniazdo BNC. Edit: ach ten IE, nie podkreśla mi błędów:/ Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź