Skocz do zawartości

Jaki tani oscyloskop do pomiarów na elementach typu kości eeprom ?

horacy94

Pomocna odpowiedź

@aimeiz na ogół gigabyte aorus 16x 9kg (2024) ale może i na studia się przydać niby na informatyce jestem a i tak mam zajęcia z elektroniki to moż cosik rozwinę pracę na jakieś zajęcia a i sam może pomajsterkuję w posiadanym arduino czy fpga wspomnianym wcześniej 😉na ogół znalazłe wczoraj zworkę która mi usunęła hasło bios w lapku ale i tak jak mam zamówione z aliexpress ten analizator to poczekam i będzie można chociaż zobaczyć co się z czym je 😀

Pobawiłem się tym tanim analizatorkiem, ale temat, choć odświerzony, bardzo mnie zainspirował. Zamówiłem na Ali... analizator 16 kanałowy DSLogic Plus z próbkowaniem do 400Ms/s. Przy używanych wszystkich kanałach, odpowiednio mniej. Ale to już nie 21 zł, a kilka stówek. Współpracuje z oprogramowaniem DSView. Do ściągnięcia. Można się zapoznać z działaniem programu, też bez podłączonego analizatora, bo ma wirtualny analizator demo. Jest dość dobre, szczegółowe review na YT. "DSLogic Logic Analyzer Review and Teardown".

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.