Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć mam tablicę kierunkową od autobusu, podłączyłem, działa tylko nie wiem jak wyświetlić np numer 687 Osiedle Tysiąclecia Pętla i nie wiem jak to zrobić chciałbym to wyświetlić bez żadnych sterowników tylko przez arduino uno, za odpowiedź z góry dzięki

Pozdrawiam.

@Jonyy witam na forum 🙂 Pokaż jakieś zdjęcie tej tablicy, ma wbudowany jakiś sterownik, wiesz jak można się z nią komunikować?

(edytowany)

@Treker Cześć tak ma jakiś sterownik w środku bo pokazuje godzinę i imiennie i datę i jakiś test nr 5,6,7  ale chciałbym numer linii autobusowej 

IMG_20250504_204459520_MFNR.jpg

IMG_20250504_143119334_MFNR.jpg

Edytowano przez Jonyy

@TrekerI jeszcze chciałbym żeby były zapowiedź czyli typu "następny przystanek Katowicka" czy coś 

(edytowany)

Tak, ale kolega ma z dedykowanym sterownikiem do którego trzeba znaleźć interfejs, czyli albo jest dostępny gdzieś w czeluściach internetu.ru albo inżynieria wsteczna. Jest widoczne złącze DB9 także albo rs232, 485. A może nawet CAN. Ciężko uznać pod dwóch niewyraźnych zdjęciach i lakoniczniej informacji co autor chce

Edytowano przez _LM_
  • Lubię! 2
14 minut temu, _LM_ napisał:

Jest widoczne złącze DB9 także albo rs232, 485. A może nawet CAN. Ciężko uznać pod dwóch niewyraźnych zdjęciach i lakoniczniej informacji co autor chce

Ja bym wywalił sterownik i wpiął się bezpośrednio do rejestrów przesuwnych (o ile dobrze widzę) na głównym PCB 😉 

• Lubię! 1

Ja bym zadzwonił albo napisał do tej firmy, drugie wyjście pożyczyć dedykowany sterownik i zrobić nasłuch na magistrali

(edytowany)

@_LM_Próbowałem się skontaktować ale nie odbierają a do sterownika nie mam dostępu bo w PKM katowice bo stamtąd mam tą tablice i oni chronią takie rzeczy czyli w skrócie jak jakiś autobusu idzie na złom to wszystkie kasowniki śkup-y sterownik np silnika i przede wszystkim r&G także nie mam dostępu

Edytowano przez Jonyy
  • Lubię! 1

@H1M4W4R1Zamykam temat bo wlutowałem się w rejestr przesówny i tablica się spaliła dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...