Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

1 godzinę temu, keram167 napisał:

@AntekBezak w linku, który zamieściłeś w pierwszym poście, podane jest:

775.thumb.jpg.8773bc76a6e0a8a43c34d2e170e00ac8.jpg

więc podana przez Ciebie wartość prądu 1,7A dla 12V jest grubo przesadzona. Masz pewność, że Twój amperomierz dobrze wskazuje ?  

Silniki 775 mogą mieć różne wykonania różniące się istotnie od siebie parametrami pracy.

LS-RS-775.pdf Transmotec-Datasheet-775.pdf

• Lubię! 1
(edytowany)
14 godzin temu, keram167 napisał:

więc podana przez Ciebie wartość prądu 1,7A dla 12V jest grubo przesadzona. Masz pewność, że Twój amperomierz dobrze wskazuje ?  

Mam ten miernik z kursu elektroniki z forbota. Taki jak ten, tylko żółty. Ale to trochę nie ma sensu żeby dwa silniki mi się w taki sam sposób popsuły. Chyba faktycznie miernik źle mierzy. Aczkolwiek w tych PDFach jest napisane że bez ładunku może być nawet 3A, choć trochę niewiarygodnie to brzmi...

Edytowano przez AntekBezak

Ten multimetr (żółtek) może przekłamywać. Sam osobiście przekonałem się o tym, tyle, że podczas pomiaru V ze szpilkami ze spawarki (później sprawdziłem oscyloskopem). Pokazywał "wartość uśrednioną od czapy".

Spróbowałem zamontować silnik śrubami zamiast klejem gorącym, ale oś silnika osiągnęła temperaturę topiącą element z PETG zamocowany do silnika. Szczerze mówiąc nie wiem co robić. Na podstawie wszystkich informacji najprawdopodobniejszy wydaje się problem ze sterownikiem, ale nie mam pomysłu jak ten problem rozwiązać.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...