Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Fajna aplikacja. Na linuxie też działa, ale jest jakiś problem z oknem, nie minimalizuje się, tylko zawiesza. Szkoda, że nie ma interfejsu webowego.

Edytowano przez orb777
  • Lubię! 1
(edytowany)
5 godzin temu, orb777 napisał:

Na linuxie też działa, ale jest jakiś problem z oknem, nie minimalizuje się, tylko zawiesza.

Tk jak to tk... zawsze coś pójdzie nie tak. Zrobiłem port na PyQt6, możesz przetestować jeżeli chcesz (jest już na GH).

screenshot.thumb.png.facc53c7e16c1523677ca2d5f1dee953.png

A i przy okazji nieco poprawiłem UX, bo IMO przyciski od łączenia na panelu po lewej były dziwne.

EDIT:

screenshot.thumb.png.58095a0666ed33e327cbd1d19b89ff7a.png

Kilka drobnych poprawek, ładne wyświetlanie nazw usług, gdy dostępna jest charakterystyka z deskryptorem "Service Name", ikonka oraz przerzucenie statusu na dół aplikacji, bo tutaj lepiej pasuje (plus dostęp do dziennika zdarzeń po podwójnym kliknięciu).

Edytowano przez H1M4W4R1
  • Lubię! 2

Do kompletu dorobiłem bleid - konsolowe narzędzie do generowania UUID na podstawie nazwy urządzenia (oraz do zapisywania nazw na dysku, co by nie zaliczyć jakiejś nieplanowanej kolizji).

Czemu nie okienkowe, a konsolowe - by agenci AI mogli sobie z niego spokojnie korzystać do generowania identyfikatorów 😉 

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...