luki9542 Napisano Listopad 28, 2010 Udostępnij Napisano Listopad 28, 2010 Witam! W tej chwili tworzę robota LF BEAM z tego schematu: LF BEAM. Czujniki zostaną umieszczone na osobnej płytce, dlatego jest na nie wyjście. Do sedna sprawy: nie potrafię sobie poradzić ze stworzeniem PCB do tego schematu - mianowicie AUTOROUTER (uprzedzam - autorouterem tylko sprawdzam czy można wszystko połączyć - później sam poprawiam płytkę) zostawia mi 1 połączenie, a nie chce stosować zworek. Dlatego opieram się na waszym doświadczeniu i proszę o pomoc w ułożeniu tych elementów. Jedynym warunkiem jest to żeby płytka byla najlepiej podłużna (choć poradzę sobie z innymi kształtami). Pliki w załączniku. __________ Komentarz dodany przez: Treker Dodaj jako obrazki screeny schematu i płytki - nie każdemu chce się pobierać archiwum. LF BEAM.rar Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
riddyk Listopad 28, 2010 Udostępnij Listopad 28, 2010 Nic złego w zworkach, jeśli nie zwora, to dwie warstwy ?! Twój projekt Twoja płytka. Nic złego nie ma w autorucie jeśli go poprawisz. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Listopad 28, 2010 Udostępnij Listopad 28, 2010 Masz w załączniku, większość ścieżek 32mils, ze dwie 24mils i kilka 16mils. Prawdę mówiąc, to tą płytkę można by zrobić spokojnie połowę mniejszą, ale nie mam czasu i chęci na to. Ale i tak jest mniejsza od obrysu, który dałeś na początku. lf_beam.rar Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
luki9542 Listopad 28, 2010 Autor tematu Udostępnij Listopad 28, 2010 Dzięki wielkie za pomoc! 🙂 Zdecydowałem się jednak na zworki przy tranzystorach. Ale skorzystałem z Twojego ułożenia elementów Bobby. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź