Skocz do zawartości

[Kupię] Serwo TowerPro 5010 lub podobne / silnik z przekładnią x2.

Pomocna odpowiedź

Napisano

Kupię serwo normalnych rozmiarów (mini, micro raczej odpadają z uwagi na ich trudniejsze przerobienie oraz mniejszą moc).

To że chcę kupić akurat ten model powodowane jest podaniem jego jako odpowiedniego dla Przepis na robota - w pełni programowalny Line Follower użytkownika Nawyk (pzdro 🙂).

Wiadomo chcę ciąć koszty więc nie musi być to serwo nowe ale musi być sprawne może być przerobione (fajnie jak jest elektronika - bo może kiedyś się gdzieś do czegoś przyda 😋).

Serwo to ma moment ~6kg na cm i mniej więcej w ten przedział chciałbym celować. Robot, z szacunków zupełnego laika, będzie miał kilkaset gramów.

Jeżeli ktoś dysponuje silnikiem o zbliżonych parametrach i w atrakcyjnej cenie (w stosunku do serwa) to też mogę się nim zainteresować,

Odbiór/wysyłka: najlepiej odbiór w Gdańsku lub wysyłka pocztą polską priorytetem.

Wcześniej nie napisałem tego wprost: kupie jedynie dwie jednakowe sztuki (chyba że cena atrakcyjna to 4).

//edit: nie napisałem tego wcześniej ale znalazłem nowe serwa TowerPro 5010 za 20zł/szt. więc interesuje mnie tylko coś tańszego.

bletz, nie chciałem reklamować konkretnego modelu 🙂 W momencie kiedy pisałem artykuł, był po prostu najtańszy. Moment 6kgcm to aż nadto, "celuj" po prostu w najtańszą opcję serwa "standard" (jeśli boisz się przerabiania micro - faktycznie przysparza to pewnych trudności...no chyba, że ktoś ma drobne ręce) 🙂

Jeśli chciałbyś silnik to zapraszam do mojego sklepu.

Parametry:

Prędkość bez obciążenia (6V): 200rpm

Prąd bez obciążenia (6V): 71mA

Prąd zwarcia (6V): 470mA

Moment (6V): 1,92kg/cm

Cena: 19zł

Moment jest mniejszy niż dla serwa, ale za to jest szybszy, co moim zdaniem dla linefollowera jest ważniejsze.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...