Skocz do zawartości

programator isp - łączenie uC

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam.

Jestem zarejestrowany na Tym forum już trochę czasu, ale doszedłem do wniosku, że nie założyłem jeszcze żadnego tematu. Więc piszę. Jestem początkującym i mam problem z podłączeniem ATtiny2313 do programatora który zakupiłem na tej aukcji (tyt. Programator ISP STK200/300 RoHS AVR ATMEL (STK200); sprzedający - Protech-Micro). Moje pytanie brzmi tak:

Czy mogę go połączyć z ATtiny2313 tym (tyt. UNIWERSALNA TAŚMA DO PROGRAMATORA ISP; sprzedający - Protech-Micro) złączem/taśmą* . Chodzi o to czy te małe "spinacze" nie będą za duże żeby zostały podłączone do nóżek uC.

*Nie chcę wyrzucać kasy w błoto

Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję.

Sabre - sorry za błędy, ale to mój pierwszy post.

Komentarz dodany przez: Sabre

_allegro

Programatora nie podłącza się do nóżek mikrokontrolera bezpośrednio, podłącza się za to złącze programatora do złącza na jakiejkolwiek płytce na której jest wlutowany bądź w podstawce mikrokontroler. Na tyle przeróżnych płytek i robotów na tym forum tak ciężko jest wywnioskować to ze zdjęć?

Tych konektorów (spinaczy) nie zakładasz na nóżki uC tylko możesz wpiąć w płytkę stykową przez goldpin albo kawałek przewodu. Na nóżkach nie będą się trzymać ani łączyć.

Dziękuje za szybką odpowiedź i sorki za błędy jak coś nie wyszło.Temat może być do zamknięcia.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...