Skocz do zawartości

Najlepsze konstrukcje - podsumowanie grudzień 2010

Pomocna odpowiedź

Napisano

Nadszedł czas na trzecie podsumowanie konkursu na najlepsze konstrukcje opisane na diodzie. W grudniu opublikowano opisy 5 robotów, więc zgodnie z regulaminem konkursu przyznajemy 3 nagrody. Aby nie było nieścisłości informuję również, że głosy oddane przez użytkowników z ilością postów mniejszą niż 5 zostają usuwane zawsze z ostatecznego podliczenia.

Miejsce 1 - średnia głosów 4,79 - [Minisumo] Nugget

Konstruktor robota to: Bobby. Estetycznie wykonana, niska konstrukcja robota minisumo.

Miejsce 2 - średnia głosów 4 - [Line follower] Fiubot III

Konstruktor robota to: S-View. Linefollower napędzany popularnymi ostatnio silnikami z Pololu.

Miejsce 3 - średnia głosów 3,9 - [Line follower] Zajwaq

Konstruktor robota to: Zaja oraz Munieq. Konstrukcja Linefollower wykonana z laminatu napędzana silnikami z Micro Motors.

Zgodnie z zasadami konkursu, każdy otrzymuje:

• kupon na dowolną książkę wydawnictwa BTC z księgarni MARGINES.pl

• dyplom

• gadżety diody

• odpowiedni wpis w profilu

Dane do wysyłki nagród proszę przesłać na treker©forbot.pl (©=@), tytuł wiadomości: "Konkurs, grudzień 2010 - nick". Mejle powinny być przesłane z tego samego mejla jaki jest ustawiony w profilu użytkownika na Diodzie.

Przypominam, że trwa styczniowa odsłona konkursu. Zwycięzcą gratuluję, zachęcam do publikowania kolejnych konstrukcji oraz do udziału w konkursie na praktyczny projekt związany z robotyką amatorską - termin zgłaszania prac mija 10 lutego.

Sponsorem kuponów na książki jest

KAMAMI.pl

Uwaga! W styczniowej odsłonie konkursu nagroda w postaci dowolnej książki wydawnictwa BTC trafi prawdopodobnie tylko do autorów dwóch pierwszych konstrukcji! Gdy dowiem się czegoś więcej na ten temat to postaram się wszystkich szybko powiadomić 😉

robot.png

Dziękuję za wszystkie głosy 🙂 I gratuluję S-View, Zaja oraz Munieq. Ale co do tego, że mój robot jest estetycznie wykonany to bym się nie do końca zgodził, chociaż podoba mi się, że się podoba 🙂

Gratulacje również z mojej strony dla wszystkich pozostałych uczestników grudniowej edycji. Szczególnie dla Bobby oraz S-View. Dziękuje za głosy 😉

Dane mam nadzieje że doszły. Jeszcze raz dziękuje 😉 i za niedługo pewnie bd publikował nową konstrukcje:) pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Przesyłki zostały dziś wysłane (priorytety, polecone) - proszę o potwierdzenie otrzymania nagród.

Przesyłka dotarła szkoda ze dyplom bardzo pognieciony ale ogólnie wszystko w porządku:) bardzo podoba mi sie ołówek ciekawie wykonany:) pozdrawiam

Ok obiecuję, że postaram się znaleźć jakieś rozwiązanie na te nieszczęsne dyplomy. Skoro porządne koperty nie wystarczają to trzeba się zastanowić nad jakimiś teczkami.

Również i do mnie paczka doszła. Niestety jak u przedmówców dyplomy troszkę się pogniotły ale tragedii nie ma. Poczta niestety nie dba o to co przewozi. Dzięki i pozdrawiam 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...