tumeks Napisano Styczeń 16, 2011 Udostępnij Napisano Styczeń 16, 2011 Witam, czy można połączyć te dwie baterie w szereg, żeby uzyskać 6V? : -nokia 3.6V Li-ion -nokia 2.4V Ni-HM nie mam pojęcia czy te dwa ogniwa nie będą się jakość gryźć (ładowanie?) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Styczeń 16, 2011 Udostępnij Styczeń 16, 2011 Nie możesz ich połączyć i nie możesz ich ładować tą samą ładowarką. LI-XX muszą być ładowane CC/CV, w przeciwnym wypadku może dojść do wybuchu, zapłonu czy innego nieprzyjemnego uszkodzenia ogniwa. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Styczeń 16, 2011 Udostępnij Styczeń 16, 2011 Do użycia na upartego możesz połączyć w szereg, ale ryzykujesz nadmierne rozładowanie, ładować połączonych w szereg nie wolno. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
tumeks Styczeń 16, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 16, 2011 Kurcze szkoda, bo mało miejsca zajmują 😕 będę musiał użyć koszyk na 4 aku paluszki. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
OldSkull Styczeń 16, 2011 Udostępnij Styczeń 16, 2011 a można wiedzieć co zasilasz? do wielu podstawowych zastosowań starczy pojedynczy akumulator LiIon. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
tumeks Styczeń 16, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 16, 2011 Zasilanie do platformy która opisałem w dziale napędy (póki nie mam serw zajmę się innymi detalami :-> ) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź