Popularny post camillo87 Napisano Styczeń 22, 2011 Popularny post Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2011 Witam, robocik ten już ma ponad rok, ale jakoś zwlekałem z umieszczeniem go na tym forum, gdyż nie jest to jakiś wymyślny projekt, zbudowany został przeze mnie i mojego kolegę Michała w celu zaliczenia zajęć ze sterowników urządzeń mechatronicznych na PP, mózgiem jest tu ATmega8-P, programik został opracowany przez w.w. kolegę w języku C, podwozie jak i elektronika została opracowane przeze mnie, całość zajęła nam ok. 24h z przerwami ;] Napęd oparty jest na przerobionych serwach firmy TowerPro SG-5010, wszystkie elementy elektroniczne zostały osadzone na uniwersalne płytce , koła zostały wykonane z pokrywek słoików, koło prowadzące kupione w Praktikerze i parę śrubek M3... 4
Armir Styczeń 22, 2011 Udostępnij Styczeń 22, 2011 Szybkość nie powala ale to taki urok serw. Z czego pochodzi guma na kołach.
SilverBot Styczeń 22, 2011 Udostępnij Styczeń 22, 2011 Bardzo fajny zgrabny robocik ale moim zdaniem to mocowanie na baterie mogłoby się znaleść gdzieś w Srodku lub na górze robota, a i oczywiście gratzy za konstrukcje.
camillo87 Styczeń 22, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 22, 2011 Szybkość nie powala ale to taki urok serw. Z czego pochodzi guma na kołach. m.in. dlatego zwlekałem z wstawieniem go tutaj, oglądając te wszystkie bolidy na tym portalu obawiałem się tego, stara dętka rowerowa ... [ Dodano: 22-01-2011, 19:41 ] Bardzo fajny zgrabny robocik ale moim zdaniem to mocowanie na baterie mogłoby się znaleść gdzieś w Srodku lub na górze robota, a i oczywiście gratzy za konstrukcje. z całą pewnością masz rację, o ile przy tej prędkości to się spisywało, to zapewne przy większych prędkościach to by nie dawało rady ...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »