ridzi Napisano Styczeń 22, 2011 Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2011 Witam 😉 Mam do was pytanie jaki napęd proponujecie? Konstrukcja będę raczej modułowa coś w stylu elbota Mam zamiar użyć silników w stylu 1 2 Nie chcę serw z powodu ich prędkości, poszukuje silników nie drogich mam zamiar kupić coś w cenie około 25zł + przesyłka (w ostateczności coś droższego). Proszę o jakieś linki do silniczków,jakie parametry polecacie (przełożenie) itp 😉 ps. nie znalazłem odpowiedniego tematu który by mi pomógł, jak by tak owy był to proszę o link bo mogłem coś ominąć trochę tego przejrzałem ;/ Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Styczeń 22, 2011 Udostępnij Styczeń 22, 2011 Wybór silników do prostego robota jest bardzo dobry. Do tego polecam mostek TB6612 i koła 32mm lub 60mm dostępne u mnie w sklepie. Taki zestaw jest względnie tani i bardzo dobry jak na swoją cenę. Możesz jeszcze przejrzeć ofertę mobot.pl, ale przy podobnej cenie ich silniki są dużo słabsze. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ridzi Styczeń 22, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 22, 2011 co do mostka to juz mam ,a koła tez sie jakieś wykmini może kiedyś ;] głównie zależy mi na jakieś sensownej prędkości ;] bo jak widzę te serwa to szkoda słów. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
d8vit Styczeń 22, 2011 Udostępnij Styczeń 22, 2011 Całkiem przyzwoitą prędkość możesz otrzymać z przekładni tamiya 70168. Przy odpowiednim przełożeniu i kołach 55mm można uzyskać na pewno dużo większe prędkości niż zazwyczaj z serw. Poza tym przekładnia jest bardzo wygodna w montażu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
ridzi Styczeń 23, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 23, 2011 a co wy sądzicie o tej przekładni tamiya 70168 ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Styczeń 23, 2011 Udostępnij Styczeń 23, 2011 Hałasuje, jest prądożerna, ale na plus na pewno wychodzi możliwość uzyskania różnych prędkości. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ridzi Styczeń 24, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 24, 2011 pobór mocy nie zadowalający ale na początek powinna się git ;] Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź