kuki83 Napisano Luty 5, 2011 Udostępnij Napisano Luty 5, 2011 witam w wczoraj chciałem zaprogramować atmega168 używam tego programu http://dybkowski.net/content/pl/node/16 i tego prostego programatora wszystko działało da czasu gdy ustawiłem fusy 0xF8, 0xDF 0xFF, do procesora nie mogę dostać , proszę o pomoc co muszę zrobić żeby się to tego z powrotem dostać ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Musisz założyć kwarc pomiędzy 0.4 - 0.9 MHz. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
RafI Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Jakiego kwarcu używasz? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki83 Luty 5, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 5, 2011 w tym momencie jest kwarc 16Mhz , czyli rozumiem ze wystarczy wymienić kwarc i powinienem się do tego dostać ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Armir Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Tak. Potem możesz przestawić na 16MHz. Tutek w moim podpisie. A zdobyć kwarc będzie ciężko. Nie musi to być dokładnie z tego przedziału ale powinien być jak najbliżej. [ Dodano: 05-02-2011, 09:38 ] W TME mają 1MHz. Powinien na nim wstać. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki83 Luty 5, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 5, 2011 myślałem jeszcze o czym takim , czy to mogło by mi pomóc ? programator USB AVR ISP II FT STK500v2 STK500 RS232 +GEN+KABLE sprzedajacy microSENSE http://allegro.pl/usb-avr-isp-ii-ft-stk500v2-stk500-rs232-gen-kable-i1441581342.html __________ Komentarz dodany przez: Treker _allegro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 To się sprawdza wtedy kiedy ustawiłbyś generator RC. A prog słaby. Nie chce programować uC nisko taktowanych (1MHz nie bierze). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki83 Luty 5, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 5, 2011 wlasnie kupilem rezonator ztb 500e przylutowalem do pinow 7,8 ale dalej nic nie wykrywa 🙁 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 A podłączyłeś go zgodnie z ds atmegi ? Do masy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki83 Luty 5, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 5, 2011 Chciałbym zaznaczyć ze jestem początkujący W dokumentacji widzę ze przy zegarze 0.4 - 0.9Mhz nie podłącza sie kondensatorów do masy znaczy w ogóle niema kondensatorów Chyba ze chodzi co o jakieś inne podłączenie ? 🙁 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Mój błąd. A podłączyłeś bez kondków do masy ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kuki83 Luty 7, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 7, 2011 nie, nie podlaczalem Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »