Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

tą pierwszą część zrozumiałem tak:

a tej 2 części nie rozumiem

przez przypadek musiałem skasować 😉

Masz zwarty rezystor do podciągania resetu i brakuje ci węzła na zasilaniu tego rezystora. Nie rozumiem, dlaczego używasz różnych symboli do oznaczania napięć zasilających.

ridzi, lipole wcale nie są takie drogie - pakiet 7,4V 500mAh kosztuje około 30zł w PL (na www.hobbyking.com 3,7$ z tego co pamiętam, czyli mniej niż 15zł), ładowarka drugie tyle. A nie będziesz miał problemu z odpowiednim napięciem 😉 Oczywiście nie są to akumulatory tak bezpiecznie jak NI-Cd, Ni-MH, ale jak będziesz się należycie z nimi obchodził, nic się nie stanie złego. No i mają zdecydowanie niższą masę i większą wydajność prądową.

Poprawiłem oznaczenia,dodałem żyły do goldpina,zmieniłem C4 na 300uF,
tylko za bardzo nie wiem co z tym rezystorem zmieniłem go ale coś chyba jest nie tak.

Bobby jak tak wszystko na raz trzeba kupić to nawet i to jest wydatek do tego jeszcze przesyłka to aż tak mało nie wyjdzie.

schemat6.thumb.png.913fcdf30ce34ca180ccc95432e006e5.png

ridzi, reset powinien być podłączony w ten sposób:

Komentarz dodany przez: Treker

Treker zmienione, według instrukcji

ridzi, w teorii nie przeszkadza ta cewka bo dla prądu stałego i tak jest zwarciem, ale jakoś nie jestem przekonany tym Twoim podłączeniem

ridzi, czytaj ze zrozumieniem Nawyk pisał o AVCC, tam faktycznie potrzebna jest ta cewko z kondensatorem, sam tez juz o tym pisałem. Rzecz w tym że ty ten rezystor z Reset podpinasz do Vcc za cewką, nie rozumiem dlaczego nie możesz zrobić tak jak zamieściłem Ci na schemacie.

zaraz zmienię tez mi się tak wydawało 😉

poprawiłem wyżej 😉

[ Dodano: 08-02-2011, 11:27 ]

wszystko już gra?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...