Skocz do zawartości

Serwa z Ebay

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam serdecznie.

Mój pierwszy post, ale delikatne pojęcie o elektronice mam, z atmegami też mam trochę do czynienia więc nie jest źle lecz na początek, reasumując chce jakieś proste serwa do zabawy.

Wybór padł na 1 2 3 .

O ile 1 i 3 to podejrzewam to samo (sg-90) to zastanawiający jest 2gi bo jest w dobrej cenie i dużo lepsze parametry od pozostałych.

Więc. Które z nich jest najbardziej opłacalne?

Ps. Jak domniemam z przerobieniem 1 i 3 nie było by problemu lecz jak z tym S3003? Fakt faktem iż jest łudząco podobne do tego z tutorialu lecz chciałbym mieć pewność że da się go przerobić, zatem jeżeli ktoś operuje taką wiedzą i zechcę się podzielić z laikiem zapraszam do wypowiedzi 🙂

Otóż 1 i 3 serwa są to serwa mikro, drugie to serwo w rozmiarze standard, stąd te różnice w parametrach. Co do cen to nie wiem, na Allegro można trafić nowe serwa standard po dychu, może to jedne z takich.

Które z nich jest najbardziej opłacalne?

No to które ma największy moment, jeżeli nie zależy ci na małych wymiarach, czyli 2.

Jak domniemam z przerobieniem 1 i 3 nie było by problemu lecz jak z tym S3003? Fakt faktem iż jest łudząco podobne do tego z tutorialu lecz chciałbym mieć pewność że da się go przerobić, zatem jeżeli ktoś operuje taką wiedzą i zechcę się podzielić z laikiem zapraszam do wypowiedzi 🙂

Nie widzę przeszkód, dlaczego nie dało by się go przerobić wg. tutorialu. Za tą cenę nie powinno to być żadne nietypowe serwo.

Noname'y. Te standardy to serwa futaby - co to za firma, to polecam przejrzeć fora modelarskie.

ED. Zwracam honor, to nie są serwa futaby, tylko serwa do modeli futaby 😋

Robotechnics zdecydowanie odradzał serw z Ebaya.

A z Allegro nie odradzał? Serwa to serwa, jako silniki DC z przekładnią i tak się zbytnio nie nadają, bo te przekładnie nie są wytrzymałe i nie nadają się do dłuższej ciągłej pracy, jak w każdych serwach z plastikowymi przekładniami.

No nic. Postaram się zamówić 4 standardy, i może 4 te micro 'firmienne' i zdam relacje z jakości. Ale pewnie za jakiś miesiąc najbliżej 🙂

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...