Skocz do zawartości

Eagle 3D

Mateusz

Pomocna odpowiedź

Wiam.

Mam parę pytań odnośnie Eagle 3D.

1) Gdzie mogę znaleźć ten folder w którym były pokazane wszystkie obudowy elementów?

2) Co zrobić jeżeli połączyłem element ze złym opakowaniem? Jak to przedefiniować ? Poniższy obrazek przedstawia problem, jak widać zaszła "mała" pomyłka 😋

3) Czy da się płytkę utworzoną w 3D importować do autodesc inventor studio ?

1. nie ma takiego - trzeba dociagnac - szukaj pod nazwa eagle3d-img-20110101 - w razie co moge udostepnic.

2. Usun plik 3dusrpac.dat z katalogu C:\Program Files (x86)\Eagle\ulp\Eagle3D czy gdzie tam masz skrypty do 3D i podczas odpalania skryptu zaznacz unknown parts i user asigned models zeby Cie podpytalo jeszcze raz o obudowy.

• Pomogłeś! 1

Dzięki wielkie 🙂

A jak z tym inventorem ? I da się własne obudowy stworzyć czy tylko można tych gotowych używać ?

co do inventora to nie mma pojecia.

z mnogosci bibliotek z dodatkowymi obudowami dla roznych ukladow wnosze ze mozna robic wlasne i wykorzystywac - jak? tego nie wiem 😉

• Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

musi byc - ja mam dwa foldery z eaglem w program files - jeden to sam eagle a drugi eagle3D - moze tez tak masz? Co do pliku to jestem na 100% pewny bo sam przez to przechodzilem.

Nie musisz go w sumie usuwac mozesz wyedytowac notatnikiem i usunac tylko bledne wpisy.

3) Czy da się płytkę utworzoną w 3D importować do autodesc inventor studio ?

Raczej nie da rady. Chyba można zaimportować do Inventora płytki zaprojektowane w Alitum Designer (ale pewien nie jestem). Na pewno Altium i Inventor współpracują w takim zakresie: projektujesz konstrukcje w Inventorze i masz tam powierzchnię przeznaczoną pod pcb o specyficznym kształcie. Potem możesz ten kształt zaimportować w Alitiumie i stworzyć na tym obrysie pcb.

[ Dodano: 28-05-2011, 12:40 ]

A jak z tym inventorem ? I da się własne obudowy stworzyć czy tylko można tych gotowych używać ?

W Altiumie można;-)

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.