Mateusz Napisano Maj 25, 2011 Udostępnij Napisano Maj 25, 2011 Wiam. Mam parę pytań odnośnie Eagle 3D. 1) Gdzie mogę znaleźć ten folder w którym były pokazane wszystkie obudowy elementów? 2) Co zrobić jeżeli połączyłem element ze złym opakowaniem? Jak to przedefiniować ? Poniższy obrazek przedstawia problem, jak widać zaszła "mała" pomyłka 😋 3) Czy da się płytkę utworzoną w 3D importować do autodesc inventor studio ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukpep Maj 25, 2011 Udostępnij Maj 25, 2011 1. nie ma takiego - trzeba dociagnac - szukaj pod nazwa eagle3d-img-20110101 - w razie co moge udostepnic. 2. Usun plik 3dusrpac.dat z katalogu C:\Program Files (x86)\Eagle\ulp\Eagle3D czy gdzie tam masz skrypty do 3D i podczas odpalania skryptu zaznacz unknown parts i user asigned models zeby Cie podpytalo jeszcze raz o obudowy. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mateusz Maj 25, 2011 Autor tematu Udostępnij Maj 25, 2011 Dzięki wielkie 🙂 A jak z tym inventorem ? I da się własne obudowy stworzyć czy tylko można tych gotowych używać ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukpep Maj 25, 2011 Udostępnij Maj 25, 2011 co do inventora to nie mma pojecia. z mnogosci bibliotek z dodatkowymi obudowami dla roznych ukladow wnosze ze mozna robic wlasne i wykorzystywac - jak? tego nie wiem 😉 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Mateusz Maj 25, 2011 Autor tematu Udostępnij Maj 25, 2011 Nie mam takiego pliku jak 3dusrpac.dat 🙁 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukpep Maj 25, 2011 Udostępnij Maj 25, 2011 musi byc - ja mam dwa foldery z eaglem w program files - jeden to sam eagle a drugi eagle3D - moze tez tak masz? Co do pliku to jestem na 100% pewny bo sam przez to przechodzilem. Nie musisz go w sumie usuwac mozesz wyedytowac notatnikiem i usunac tylko bledne wpisy. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PiotrusPan Maj 28, 2011 Udostępnij Maj 28, 2011 3) Czy da się płytkę utworzoną w 3D importować do autodesc inventor studio ? Raczej nie da rady. Chyba można zaimportować do Inventora płytki zaprojektowane w Alitum Designer (ale pewien nie jestem). Na pewno Altium i Inventor współpracują w takim zakresie: projektujesz konstrukcje w Inventorze i masz tam powierzchnię przeznaczoną pod pcb o specyficznym kształcie. Potem możesz ten kształt zaimportować w Alitiumie i stworzyć na tym obrysie pcb. [ Dodano: 28-05-2011, 12:40 ] A jak z tym inventorem ? I da się własne obudowy stworzyć czy tylko można tych gotowych używać ? W Altiumie można;-) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mateusz Czerwiec 7, 2011 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 7, 2011 Co zrobić żeby na renderze były opisy elemntów ? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź