Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Ponieważ wiele osób samodzielnie nie kupuje przedmiotów za granicą, boją się ryzyka, nie chcą mieć problemów, postanowiłem oficjalnie im pomóc.

Ściągnę z Hobbykinga dowolną rzecz po kosztach, a nawet taniej niż normalna cena ponieważ mam sporo zniżek na produkty w tym sklepie, zrobiłem tam już zakupy na dość dużą sumę, więc wiele produktów mam taniej, to nie są ogromne zniżki, ale jest rzeczywiście taniej przy dużych zamówieniach.

Wiele osób z tego forum (i nie tylko) już skorzystało z mojej pomocy.

Jak zamówić jakiś przedmiot. W przypadku osób, które po raz pierwszy coś zamawiają, umawiamy się na przedpłatę określonej sumy na moje konto abym w razie czego nie został na lodzie z towarem, którego nikt nie kupi. Kwota ta w przybliżeniu będzie równa kwocie jaką zostanę obciążony za przedmiot, piszę w przybliżeniu ponieważ kurs $ się zmienia, oraz kurs w Paypalu jest trochę inny niż kurs w bankach. Do kwoty należy doliczyć koszt przesyłki ode mnie do ciebie, około 4-6zł (polecony priorytet). Gdy będę znał już całkowity koszt i towar do mnie dotrze rozliczamy się dokładnie a ja wysyłam rzeczy pod wskazany adres.

Jeśli zbierze się więcej osób, koszt przesyłki z Chin rozłoży się na więcej osób, przez co cena poszczególnych rzeczy będzie niższa.

W przypadku osób, które znam, lub które będą robiły kolejne zamówienie, jest możliwość wysyłki z Chin bezpośrednio do tej osoby, ale wtedy osoba ta pokrywa w całości koszt przesyłki oraz w razie czego sama załatwia formalności związane z cłem (jeśli paczka utknie na cle).

W tym temacie będę pisał informacje o składanym zamówieniu, ilości osób i aktualnym koszcie przesyłki (który rozłoży się równo na wszystkich zamawiających).

Zbieram osoby do pierwszego zamówienia, proszę w PW link do przedmiotu oraz ile sztuk się chce.

• Lubię! 1

Po pierwsze wyczyściłem temat ze wszystkich postów.

Po drugie wprowadzić chcę jasne zasady dotyczące ilości zamawianego towaru, bo jak do tej pory wychodziły dwa zamówienia po 1,6kg.

A wiec tak, gdy będziesz chciał coś zamówić, to dodaj sobie sam swoje przedmioty do koszyka (nie wiąże się to z zakończeniem zamówienia i kupnem) i sprawdź jaka jest waga wszystkich rzeczy w koszyku i proponowana cena wysyłki przez HK ( tabela opłat )

Chciałbym aby każdy zdawał sobie sprawę z tego co chce zamówić i ile kosztowałaby przesyłka. W Hk mają niskie ceny na rzeczy, które są dość ciężkie, a które można kupić w większości sklepów budowlanych czy nawet marketach, po cenach niższych niż te z Hk (wliczając koszt przesyłki w cenę towaru).

Po trzecie, proszę o przysyłanie mi linku do przedmiotu, ilości sztuk, oraz ceny jaką daje wam Hk (abym mógł porównać z ceną dla mnie).

Po czwarte, proszę zamawiać tylko rzeczy, które są aktualnie na stanie w Hk (nie mają w ilości BK)

Po piąte, zmieniam zasadę zamawiania, będę podawał ile osób jest chętnych aktualnie, jaka jest waga towaru zamówionego, jaka jest aktualna cena przesyłki i cena przesyłki w przeliczeniu na osobę, oraz ile jeszcze postało wolnych gram w aktualnej cenie przesyłki.

Szczegóły aktualnego zamówienia:

2 osoby (ja, grabo), 591g (waga towaru), 14,99$ (wartość przesyłki), 7,48$/os., 159g pozostało.

Do następnej ceny przesyłki $17,95 (bardzo opłacalnej) pozostało dopełnienie do 1kg. Czekam zatem na chętnych, kto pierwszy ten lepszy. Zamówienia będę składał 1 na miesiąc.

Pierwsze zamówienie zostało zamknięte na 1,5kg przy 3 osobach (ja, grabo, grip_rz).

Jak będę organizował kolejne zamówienie to proszę trzymać się tych reguł. Możecie już teraz zgłaszać chęć zamówienia czegoś.

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...