Mortis Napisano Sierpień 20, 2011 Udostępnij Napisano Sierpień 20, 2011 Witam. Ostatnio znalazłem u siebie taką płytkę: I tu pojawia się moje pytanie. Dało by radę to jakoś zaprogramować do innych celów? Pozdrawiam. __________ Komentarz dodany przez: Treker Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Sierpień 20, 2011 Udostępnij Sierpień 20, 2011 Oba linki są takie same. Najlepiej napisz co na tej płytce jest (symbole elementów). Na 99% płytki nie da się przeprogramować. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dondu Sierpień 20, 2011 Udostępnij Sierpień 20, 2011 Jak mamy odpowiedzieć na pytanie, skoro zdjęcia są nieostre i nie widać oznaczeń układów? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mortis Sierpień 20, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 20, 2011 Już poprawiłem linki. Na układzie scalonym jest napisane: ATMEL AT89S52 14JU 0721A Są też 2 inne scalaki(chyba): Sipex Sp48CS 0622L i 8L05A PDEOC 4 kondensatory 35V i jeden 6V Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
dondu Sierpień 20, 2011 Udostępnij Sierpień 20, 2011 Nie znam tych 2 pozostałych scalaków - może jakaś pamięć, itp Ale mikrokontroler to już całkiem fajny: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1919.pdf Gdybyś zrobił ostre zdjęcia, to może można by zobaczyć czy któreś złącze jest do programatora. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mortis Sierpień 20, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 20, 2011 Jutro przyjdzie mi już kabel do skanera, to zeskanuję płytkę. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BlackJack Sierpień 20, 2011 Udostępnij Sierpień 20, 2011 Ten 8L05A to prawie na pewno 78L05 w obudowie SMD SO8 Co do tego drugiego to albo to jakaś pamięć EEPROM, lub jaki jeszcze lepszy wynalazek łączący pamięć i sprzętowy enkoder np. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mortis Sierpień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 27, 2011 zrobiłem lepszą komórką zdjęcie: Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »