axs Napisano Styczeń 16, 2012 Udostępnij Napisano Styczeń 16, 2012 Witam To mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieję, że moje pytanie zamieszczam w odpowiednim dziale. Więc, potrzebuję znaleźć jakieś informacje na temat podobieństw szeregowej i równoległej struktury kinematycznej robotów. Szukałem informacji na ten temat na różnych stronach, w książkach (np. Jerzy Honczarenko, Roboty przemysłowe). Jednak we wszystkich źródłach podane są jedynie różnice między tymi strukturami, a o podobieństwach nic nie znalazłem. Jeżeli ktoś ma dostęp, wie gdzie można znaleźć jakieś informacje na ten temat, będę wdzięczny. Za pomoc z góry dziękuję. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pierzchan Styczeń 17, 2012 Udostępnij Styczeń 17, 2012 Trudno tu mówić o podobieństwach, skoro struktury te różnią się od siebie prawie wszystkim (dokładność, powtarzalność, sztywność, napędzanie, sterowanie, przestrzeń robocza). Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź