Skocz do zawartości

Jak nauczyć się rysowania schematów?

Pomocna odpowiedź

Napisano

witam.

Oglądałem wiele schematów. Od banalnie łatwych po te wręcz nie możliwe (jak dla mnie).

I stąd moje pytanie jak nauczyć się rysowania schematów? Może ktoś mi coś podpowiedzieć?? listę znaków graficznych już mam.

Eagle 😋 darmowy program do rysowania schematów z dużą ilością bibliotek ... jest na forum nawet kurs :/

Poza tym temat powtarzany i wałkowany wiele razy ... czasami użyj też wujka google ... jak dla mnie powinien temat trafić do kosza

Kurs na forum, zrób schemat własnego robota, pooglądaj schematy innych i samo przyjdzie.

• Pomogłeś! 1

ps19 takie odpowiedzi rozumiem:)

small-man nie pytałem się gdzie programować tylko jak (chodzi o jakieś zasady itp.)

dondu, właśnie czekałem aż dodasz ten link bo jakoś nie mogłem go znaleźć 🙂

Spis treści się znacznie rozrósł 🙂 - ale wystarczy szukać hasła "czytelne schematy".

Przede wszystkim praktyka i praktyka. Musisz poznać podstawowe zasady projektowania czytelnych schematów. To, że ty się z niego rozczytasz, nie znaczy, że innym pójdzie równie łatwo.

Jak masz większe i bardziej zaawansowane schematy to warto je tak "grupować". Tutaj jeden z modułów, tam drugi itd. Oczywiście trzeba je odpowiednio porozdzielać i opisać.

Ogólnie moja rada to podsumowanie tego co napisali wyżej koledzy 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...