Treker (Damian Szymański) Styczeń 28, 2013 Autor tematu Udostępnij Styczeń 28, 2013 Jestem przekonany, że wina leży jednak po Twojej stronie 🙂 Przeczytaj może wszystko raz jeszcze i sprawdź, pewnie coś odwrotnie podłączyłeś. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 8, 2013 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 8, 2013 Już od dziś dostępna jest kolejna część tej książki, wersja eBook oraz papierowa. Wkrótce pojawi się moja recenzja tej pozycji. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Shogman Wrzesień 5, 2016 Udostępnij Wrzesień 5, 2016 Witam,jako że jest to mój pierwszy post, chciałem się przywitać z użytkownikami tego forum :-> W kwestii robotyki jestem laikiem, kupiłem tę książkę po tym jak przez przypadek znalazłem tego bloga i czytając artykuły zbyt wiele nie rozumiałem. 😋 Pytanie mam do tych, co może kiedyś też zaczynali od tej książki, mianowicie chodzi o silniki do line followera. Szczerze mówiąc spodziewałem się że jest to tańsza sprawa, no ale jak mus to mus 😋 Te modele które proponuje autor ciężko dostać w Polsce, natomiast tłumacz proponuje jako zamiennik ten model LINK Cena w porównaniu do tej z książki podskoczyła jeszcze o 20 zł, i tutaj pojawia się pytanie - czy nie użyliście jakiś tańszych zamienników o podobnych parametrach, czy po prostu silniki do takich projektów tyle kosztują i powinienem się przyzwyczajać? 😋 Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 6, 2016 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 6, 2016 Shogman, spokojnie znajdziesz coś tańszego 🙂 Zerknij np. jak napęd został rozwiązany w światłolubie opisanym na blogu: Jak zrobić robota? Od żółtodzioba do pierwszego światłoluba Oczywiście w tym projekcie wykorzystywane jest inne napięcie, ale warto zobaczyć jakie są możliwości. Najtaniej wyjdzie jak zaczniesz pewnie właśnie od tego światłoluba 🙂 Jak będziesz miał problemy z lutowaniem, to możesz podeprzeć się kursem: Kurs lutowania – #1 – wstęp, spis treści Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Bigot1972 Listopad 4, 2016 Udostępnij Listopad 4, 2016 Dzięki Treker, właśnie zastanawiałem się gdzie znajdę taki krótki ale szczegółowy poradnik dla żółtodziobów 😎 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »