Skocz do zawartości

Podwozie gąsienicowe najlepiej około 1m

Pomocna odpowiedź

Witam Państwa

Dziękuję za cenne wskazówki.

Niestety ale podwozie nie będzie jeździć z duża prędkością.

Ten link co mi daliście to jest troch lipa.

Miałem do czynienia z tym podwoziem na modelu typu RC

Nie działa tak dobrze jak wygląda.

Prędkość będzie bardzo mała, ale robot będzie narażony na przeszkody terenowe.

Nie zależy min a zbudowaniu wyścigówki rc. tylko małego zwinnego robota który będzie cichy i bezszelestny co da się zrobić jeżeli części są dobrze zrobione.

Chodzi mi o coś długości 30-50cm oraz najlepiej metalowe, firmy która dostarcza części

czyli jak gąsienica padnie czy się zerwie aby można było dokupić

Teraz jedyną alternatywą są metalowe czołgi firmy heng-long która udostępnia części zamienne.

Całość chciałem pomalować aerografem na czarno aby robot nie był "zielonym ogórkiem"

Nie chcę użyć kół gdyż takiego robota już mam

w błocie się zakopywał, tak samo w trawie, dodatkowo mam znajomych którzy budują modele wyścigowe RC także terenowe i mówią że trawa oraz błoto to bardzo ciężki teren i nie wjeżdżają tam.

Reasumując: problem jest z podwoziem gdyż gąsienic nie da się zrobić na tokarce, a przynajmniej jest to bardzo bardzo trudne.

Kupowanie samych gąsienic na allegro mija się z celem ;]

http://allegro.pl/czolg-russia-kw-1-asg-dym-dzwiek-metal-3878-1u-i2816492176.html

Takie coś kupować trochę bez sensu gdyż nadwozie to jedynie napęd silniki, gąsienice i wanna

I to wszystko co potrzebuje.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję

Dalej nie podajesz żadnych konkretnych wartości - czy wolno to jest 1m/s czy 0,1m/s? Udźwig wciąż nie znany...

Co do linkowanego przez nas podwozia - występuje ono w dwóch wersja z silnikami o różnych przełożeniach. Na filmach jest wersja szybsza, ale słabsza, która faktycznie an trawie czasem ma problemy z ostrymi skrętami. Mocniejszą testowałem z dodatkowym obciążeniem 3-4kg i dawała radę 🙂 Aha, ważne też jest aby li-pol, z którego zasilasz podwozie miał odpowiednią wydajność prądową - przy skrętach w ciężkim terenie 6 silniczków ciągnie łącznie koło 20A.

Panie podwozie to podwozie

do tego robota starczy mi 2km/h i nie szybciej

Po co mi więcej ? To nie wyścigówka

Podwozie od 30-50cm długości na gąsienicach.

Nie są ważne silniki, prędkość itd,.

To ma działać i nie zapadać

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...