KonradIC13 Napisano Luty 28, 2013 Udostępnij Napisano Luty 28, 2013 Witam, Czy ktoś za wie może gdzie można kupić głowice do mini wiertarki, wyglądające jak na zdjęciu: do zamocowania wierteł 0.6mm 0.8mm? Dam głowę, że dwa-trzy lata temu na allegro bez problemu można było je znaleźć, w przystępnej cenie (~5zł sztuka) dla różnych wierteł, sam nawet kupowałem, niestety teraz nigdzie nie można ich znaleźć :/ __________ Komentarz dodany przez: Treker __________ gotowe Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
SiDoR Marzec 1, 2013 Udostępnij Marzec 1, 2013 Kolego, poszukaj sobie wierteł do frezarki, takich jak w linku poniżej tylko na sztuki i nie ma potrzeby kupowania zacisku do wierteł 0,6 tylko stosujesz normalny 3 mm uchwyt http://allegro.pl/zestaw-wiertel-0-3-0-4-0-5-0-6-0-7-0-8-0-9-1-0mm-i3008462243.html PS wiertła z węglików starczają na dłużej 🙂 I opłaca się zapłacić te 8-10 zł za sztukę, według mnie oczywiście. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
wojtek_p Marzec 1, 2013 Udostępnij Marzec 1, 2013 Wyglądają na podobne do Dremela więc idź tym tropem, łatwo znaleźć. A jak masz w pobliżu np Castoramę to tam powinny być. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
piotreks-89 Marzec 1, 2013 Udostępnij Marzec 1, 2013 Jak kupowałem w TME i widzę, że nadal mają: 1) Wersja z uchwytem: DONAU 1504 - Uchwyt wiertarski; Średnica trzpienia:0,3÷3,2mm 2) Same zaciski: DONAU 1508 - Zaciski do uchwytu wiertarskiego; Il.szt:4 Mam multiszlifierkę MacAllistera z Castoramy. Uchwyty kupowałem około 2 lata temu i nadal się spisują, choć ten z najmniejszą średnicą już wierteł poniżej 0,5mm mi nie złapie (średnica się powiększyła). Wiertło o najmniejszej średnicy, jakiego osobiście użyłem to 0,5mm i szło gładko 😉 Aby wykorzystać tulejki Donau musiałem podłożyć małą śrubkę wewnątrz otworu w wale mojej multiszlifierki, żeby moje narzędzie odpowiednio dociskało te tulejk (dzięki temu mogłem zrezygnować z uchwytu dostarczonego w zestawie). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
olimek Marzec 3, 2013 Udostępnij Marzec 3, 2013 Na alledrogo kupisz, ale widziałem tylko W zestawach z mini frezami itp ... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KonradIC13 Marzec 12, 2013 Autor tematu Udostępnij Marzec 12, 2013 Dzisiaj zupełnie przypadkiem znalazłem Oo Sklep "MASTERTOOLS" na allegro, użytkownik "masterlee" tytuł aukcji "GŁOWICZKI PRECYZYJNE DO MININARZĘDZI OD 0,3mm" Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Marzec 13, 2013 Udostępnij Marzec 13, 2013 Drogo, komplet kosztowałby 42zł i są to uchwyty o nędznej jakości. UCHWYT WIERTARSKI 0,5-3,2mm PROXXON ~20zł Dremel MultiChuck ~40zł Fakt, że tańsze od uchytów Dremela (~15zł/szt., za to każde ma większy zakres średnic) ale za tę jakość nie warto. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »