fazi787 Napisano Kwiecień 22, 2013 Udostępnij Napisano Kwiecień 22, 2013 Witam, ostatnio odkopałem jakąś starą płytkę pcb do tego robota: https://www.forbot.pl/forum/topics20/dla-poczatkujacych-przepis-na-robota-w-pelni-programowalny-line-follower-vt2356.htm?utm_source=forbot&utm_medium=link_portal_menu&utm_content=link_linefollower&utm_campaign=menu_1 Z tym schematem: Płytka jest stworzona przez użytkownika ,,sobiepan'',Wygląda tak: Czy jest ona prawidłowa? Pisałem do tego użytkownika ale nie odpisuje, więc mam nadzieję, że jeśli będzie ona prawidłowa to mogę jej użyć do swojego robota. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Tolo Kwiecień 22, 2013 Udostępnij Kwiecień 22, 2013 Schemat: 1. Wykorzystaj wszystkie kanały ADC tzn. daj pięć czujników albo chociaż podłącz goldpiny do kanałów adc 2. Dziwna wartość Pull-up resetu ja bym dał 4,7-10K no ale może to nie jest taki duży błąd Płytka: 1. Beznadziejnie zaprojektowana marnotrastwo miejsca i za cieńkie ścieżki Tutaj masz moje wypoociny czegoś podobnego: 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
fazi787 Kwiecień 28, 2013 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 28, 2013 Dzięki wielkie za twoje wypociny 😃 Masz racje lepiej od razu dać więcej czujników, więc dam ich 6. Co do twojego schematu. Co oznacz ten element ,,s1'' lub ,,s2''? Pierwszy raz takie coś widzę więc proszę o wyrozumiałość. Może po prostu taki schemat? Plus jeszcze wlutować kondestatory 100nf. Co do płytki pcb to znów masz rację ścieżki trochę cienkie, spróbuje zrobić nową 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »