Skocz do zawartości

Szukam dwukanałowego mostka H z PWM o prądzie wyjściowym min. 1A/kanał i niskim spadku napięcia

Defozo

Pomocna odpowiedź

Witam, szukam dwukanałowego mostka H z możliwością sterowania PWM o prądzie wyjściowym min. 1A/kanał i niskim spadku napięcia.

Moje silniki pobierają 0,75-0,90A/silnik przy "zatrzymaniu" i 0,4A przy normalnej pracy.

Poprzednio używałem mostka L298N, ale ma on duży spadek napięcia i musiałem dodać 3 baterie AA, aby silniki działały z pełną mocą. Teraz, budując kolejny prototyp chciałbym tego uniknąć.

W sklepie TME znalazłem mostek L6202. Czy jest on dobry?

Jak szukać takich mostków w przyszłości?

Na jakie wartości w nocie katalogowej zwracać uwagę?

Jak się nazywa wartość, która oznacza spadek napięcia na mostku w notach katalogowych?

Proszę o odpowiedź na powyższe pytania i doradzenie w sprawie doboru właściwego mostka,
Defozo

Dziękuję za szybką odpowiedź!

Patrz TB6612, mam w sklepie, mogę też sprzedać moduły, które łatwiej polutować...

Po ile sprzedajesz moduły? Możesz je dodać do oferty na Twojej stronie internetowej? Nie mogę ich znaleźć, widzę tylko zwykły TB6612 w nieprzyjaznej obudowie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Defozo, nie wiem skąd wynikają twoje pytania, ale na kilometr wygląda to jak lenistwo. Czy tak ciężko wpisać w google czy wyszukiwarce mostek H? Na tym forum jest tak dużo konstrukcji, że mogłeś bez problemu podejrzeć jakie mostki siedzą w robotach.

Defozo, nie wiem skąd wynikają twoje pytania, ale na kilometr wygląda to jak lenistwo. Czy tak ciężko wpisać w google czy wyszukiwarce mostek H? Na tym forum jest tak dużo konstrukcji, że mogłeś bez problemu podejrzeć jakie mostki siedzą w robotach.

Znalazłem już wcześniej mostek TB6612, ale wtedy zakładałem błędny pobór prądu przez silniki i zacząłem szukać lepszych mostków, które okazały się bardzo drogie, zmierzyłem więc dokładnie pobór prądu przez silniki i zacząłem szukać odpowiedniego mostka, zapomniałem wówczas o poprzednio znalezionym TB6612 i zacząłem się zastanawiać jak sprawdzić spadek napięcia na mostkach, gdy wybór jest tak duży (stąd też moje pytania w pierwszym poście).

W konstrukcjach na forum często są używane stare już mostki L293D o dużym spadku napięcia.

Na forum kompendium dla robotyka na temat mostków H jest z 2006 roku. Trochę od tego czasu mogło się już zmienić, mogły powstać nowe, lepsze mostki.

Poza tym, chciałem być też pewien dobrego wyboru.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.