Skocz do zawartości

Moduł Bluetooth hc-06

TomekT

Pomocna odpowiedź

Witam,
mam pytanie, czy baiwł się ktoś modułem Bluetooth hc-06 i wie może czy do takiej płytki z goldpinami należy podłączyć na Vcc 5v czy 3,3V. wszelkie sprcyfikacje dotyczą samego modułu, a chodzi mi o to czy na płytce nie ma czasem jakiegoś stabilizatora/konwertera na 3.3v

z góry dziękuję za odpowiedź

Pytanie powinno w pierwszej kolejności pójść do sklepu, który to sprzedaje... wg. opisu podawać 3,3V i tyle.

Na płytce jest układ w sot-23, więc to może być stabilizator, ale nie musi. Nawet jak to jest stabilizator podanie 3,3V nie powinno być problemem, ponieważ dobry LDO ściągnie to napięcie zaledwie o <100mV, więc nadal będzie rozsądne.

PS. Poszukaj wg. nazwy płytki po sieci (patrz drugi obrazek produktu) - jest wiele tematów i ludzie używają 5,0V, więc chyba to jest jednak stabilizator...

TomekT, kolego dostałeś ostrzeżenie, bo lenistwa popierał nie będę i wydaje mi się, że electropark słusznie ignoruje twoje pytanie ponieważ wszystkie informacje są w pdfie na stronie produktu, który sam podlinkowałeś. W mniej niż 30 sekund znalazłem odpowiedź na twoje pytanie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Skoro tak mówisz kolego Sabre, to prosze wskaż mi miejsce w pdfie w którym jest odpowiedź Twoim zdaniem na moje pytanie, a proszę o to dlatego bo przeglądałem go ze 3 razy i z tego co widze to dotyczy on samego modułu a nie układów na podstawce do niego. Jeżeli taka informacja tam jest to faktycznie mój błąd. Dodatkowo apeluję o niewyciąganie pochopnych wniosków i zarzucanie lenistwa, ponieważ nie wiesz co robiłem i ile siedziałem aby sam ten problem rozwiązać. Trafiałem na różne rozwiązania w googlach ale czy faktycznie zgrzeszyłem chcąc upewnić się na tym forum?

TomekT, nie potrafisz szukać ani wyciągać wniosków. Sam moduł może być zasilany napięciem 3,3-4,2V. Płytka którą masz posiada stabilizator dzięki czemu może być zasilana z 5V (bo jest przeznaczona m.in. do współpracy z arduino), znalezienie tej informacji na podstawie oznaczeń na płytce zajęło mi kolejne 3 minuty.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.