Skocz do zawartości

Sprawdzanie schematu i płytki PCB.

Pomocna odpowiedź

odstęp pomiędzy czujnikami powinien być mniejszy niż szerokość linii

Więc im bliżej siebie tym lepiej chociaż akurat w przypadku tak małej liczby czujników lepiej je trochę odsunąć myślę że odstępy szerokości jednego czujnika będzie w porządku.

"Pan" to przesada pewnie jestem niewiele starszy od ciebie 🤣

Ale zwróć uwagę na kilka rzeczy

1. R2 jest na drugiej warstwie zapewne niechcący kliknełeś "scroll" na myszce to niby nic ale w ramach estetyki daj go na Top

2. Sprawdź ustawienia Polygonu widać że albo masz za dyże odstępy parametr Isostate lub za dużą szerokość przez co nie ma połączenia z masą układu IC1 (LM339)

Jeśli chodzi o moduł z mostkiem to w załączniku przesyłam pliki z moim modułem tego mostka mam nadzieje że nie zmałpujesz na głupa tylko się czegoś nauczysz 😉

Płytki2.zip

• Pomogłeś! 1

Cały czas się uczę 😃 jak widać sam je rysuje :-> , no oprócz PCB czujnika linii bo identyczne 😋.

Myślę że nie będe już przerabiał pcb mostka

Ok poprawione ale tam gdzie się nie styka sam pociągnąłem ścieżkę 🙂:

[ Dodano: 26-08-2013, 17:06 ]

A czy przy czujniku linii nie trzeba dać mirror dla tych czujników?

[ Dodano: 26-08-2013, 18:04 ]

Czy taki plik (podany w załączniku) do drukowania może być ?

drukowac.rar

Płytki wytrawione, tylko był problem z drukarką bo musiałem w ksero a tam jak wiadomo oszczędności i trzeba było poprawiać markerem 🙂. Teraz tylko ocynować 🙂. Dziękuje wszystkim za pomoc 😃.

Ok, jak tylko znajdę aparat 😃 czyli dziś. Ale proszę brać pod uwagę to, że miałem problemy z drukowaniem i trzeba było markerem poprawiać 🙂.

Tam gdzie czarne kropki to tylko resztki markera 🙂.

Płyta główna:

L298:

Czujnik linii:

Tsop, troszkę ocynowany:

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...