Skocz do zawartości

Budgee wyręczy nas w noszeniu wszystkiego

Domol

Pomocna odpowiedź

Czasami najprostsze rozwiązania, te wręcz banalne, okazują się być najlepsze. Tak właśnie jest w przypadku Budgee. Jest to robot, który śledzi każdy nasz krok i… Wozi za nami nasze rzeczy.

Proste rozwiązania bywają najlepsze. Czy tak jest tym razem?

Budgee ma dwa kółka i koszyk, w którym możemy umieścić wszystko, co nam chwilowo nie jest potrzebne. Robot będzie podążał za nami dzięki małemu czujnikowi, który schowamy do kieszeni. Może nosić za nami nasze rzeczy zarówno na targach robotyki, jak i w parku czy na zakupach.

Wystarczy, że umieścimy to w kieszeni, a Budgee podąży za nami

Dodatkowo możemy kontrolować pewne podstawowe funkcje robota - jak odległość, w jakiej ma za nami podążać. Albo kolor jego oczu 😉 Budgee ma udźwig 22 kilogramów, czyli wystarczy na porządne zakupy czy kilka gadżetów zebranych na targach.

Mi osobiście marzy się coś takiego, bo zawsze noszę ze sobą mnóstwo rzeczy, które po całym dniu ważą tonę. Tylko nie wiem, czy stać by mnie było na chodzący koszyk za 1400$. A co Wy sądzicie o tym pomyśle? Proste ale ciekawe?

Źródło: http://spectrum.ieee.org/robotics

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.